I dalje najkritičnije u Lazarevcu, Loznici, Valjevu, Šapcu, bez struje 87.000 domaćinstava!
Foto: KURIR

Potop u Srbiji

I dalje najkritičnije u Lazarevcu, Loznici, Valjevu, Šapcu, bez struje 87.000 domaćinstava!

Srbija -
Sistem "Elektrodistribucije Beograd“ tokom današnjeg dana, kao i prethodne noći, je stabilan

BEOGRAD - Broj potrošača koji su zbog velike poplave i kiše ostali bez električne energije tokom večeri smanjen je za oko 15 odsto i trenutno električnu energiju nema nešto manje od 87.000 korisnika u celoj Srbiji, ali je i dalje najkritičnije na području Lazarevca, Loznice, Valjeva, Šapca..., saopštila je vececras Elektroprivreda Srbije.

Zbog opasnosti i ugrožavanja bezbednosti tokom dana isključeno je oko 1.260 trafostanica u Srbiji, a među njima velike trafostanice od 110 kilovolti (kV) " "Lazarevac“, "Lešnica“ i „Šabac 2“. Trafostanica "Neresnica“ isključena je zbog prodiranja vode.

Područje Kopaonika ima napajanje od 18,15 časova kada je stavljena u pogon trafostanica 35/10 kV “Kopaonik - ogranak Kraljevo“ uključenjem visokonaponskog voda 35 kV "Rudnica - Kopaonik“. Dalekovod "Kopaonik - Raška“ je i dalje van pogona zbog prekida provodnika.

Sistem "Elektrodistribucije Beograd“ tokom današnjeg dana, kao i prethodne noći, je stabilan. Povremena isključenja po nalogu MUP u pojedinim delovima grada ( Ripanj, Resnik, Rakovica, Pinosava, Rušanj, Vrčin) rađena su zbog bezbednosti i evakuacije stanovništva.

Na teritoriji "Elektrovojvodine“ i "Jugoistoka“ snabdevanje potrošača električnom energijom je redovno i za sada nema većih poteškoća uzrokovanih obilnim padavinama. Na distributivnom sistemu isljučene su trafostanice i kupci čija je bezbednost ugrožena zbog kiše i poplave, a u svim privrednim društvima u okviru EPS-a i dalje su na snazi vanredne mere i danonoćna dežurstva, navedeno je u saopštenju EPS-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track