KATAKLIZMA: Potresne slike evakuacije stanovništva iz potopljenog Obrenovca
Foto: Kurir Štampano

Ne ponovilo se

KATAKLIZMA: Potresne slike evakuacije stanovništva iz potopljenog Obrenovca

Srbija -
Evakuacija u Obrenovcu je trajala cele noći, a evakuisani su autobusima prevezeni u Beograd, u prostorije FMP-a.. Kada je svanulo, u akciju se uključila helikopterska jedinica, a pune autobusi koji Obrenovčane voze na sigurno

OBRENOVAC - Oko 4.000 ljudi do sada je evakuisano iz Obrenovca, na evakuaciji angažovano više od 60 čamaca i mnogi spasioci radili su neprekidno i više od 18 sati, tako da se preko noći radilo kao da je dan.

Pripadnici Helikopterske jedinice MUP-a Srbije evakuisali su jutros 15-oro dece iz reona Zabrežja kod Obrenovca, sa dva helikoptera tipa Bel 212. Kako je saopštio Biro za saradnju s medijima MUP-a, akcija spašavanja je još uvek u toku.

Evakuacija u Obrenovcu je trajala cele noći, a evakuisani su autobusima prevezeni u Beograd, u prostorije FMP-a.

Nivo vode u Obrenovcu je prestao da raste, a kiša je potpuno prestala da pada. Kada je svanulo, u akciju se uključila helikopterska jedinica, a pune autobusi koji Obrenovčane voze na sigurno.

Situacija u Obrenovcu i dalje je dramatična i u taj grad su, krenule još dve amfibije iz Novog Sada, tako da će uskoro na terenu biti ukupno četiri amfibijska vozila koja će olakšati evakuaciju meštana.

Helikopterima Vojske Srbije evakuisane 824 osobe iz Obrenovca od jutros je u vazduhu šest helikoptera Vojske Srbije.

Brana u Bariču je pukla, gde je naređena hitna evakuacija, dok je voda počela da se polako povlači iz Obrenovca.

Evakuacija građana iz Obrenovca i okolnih mesta, koja su potpuno poplavljena, i dalje je u toku.

Helikopteri neprestano, kod mesta Mislođin, dovoze pre svega lica koja imaju teškoće da se kreću i sa područja kojima je nemoguće prići putem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track