TOPOLA: Sahranjen Dejan Lazarević, poslednjem ispraćaju prisustvovao ministar Stefanović
Foto: Biro

Suprug i otac dvoje dece

TOPOLA: Sahranjen Dejan Lazarević, poslednjem ispraćaju prisustvovao ministar Stefanović

Srbija -
Tragično je nastradao 15. maja, na zadatku, kada je kod mosta u Žabarima došao s kolegom da spase čoveka kog je bujica ponela i zarobila u krošnji drveta

TOPOLA - Sahrana hrabrog vatrogasca Dejana Lazarevića je danas, u 13 časova na groblju u Topoli, saopštio je MUP Srbije.

Ministar MUP Nebojša Stefanović stigao je u Topolu i prvo se uputio da porodici izjavi saučešće.

Hrabri i neustrašivi četrdesetčetvorogodišnji vatrogasac Dejan Lazarević, pripadnik Vatrogasno-spasilačke jedinice Topola, tragično je nastradao 15. maja, na zadatku spasavajući ljudske živote iz bujičnih voda.

Foto: MUP
Foto: MUP

Drama se odigrala u ranim jutarnjim časovima, kod mosta u Žabarima, kada je Dejan sa kolegom došao da spasi čoveka koga je vodena bujica ponela i zarobila u krošnji drveta usred nabujale reke Jasenice. Tokom spasavanja, jak bujični talas poklopio je vatrogasce i pokidao sajle kojima su bili vezani. Vatrogasac koji je bio bliži obali uspeo je da ispliva i spasi se. Dejana je vodena bujica povukla, prekrvši ga talasima i odvukla ga je u dubinu.

Dejan Lazarević i tog jutra pokazao svoju nesebičnu humanost, hrabrost i neustrašivost, dok je je nakon neprespavane noći u kojoj je radio spasavajući ljude iz poplava, krenuo da spasi još jedan ljudski život. Dejan je skoro dve decenije proveo u službi. Više puta je nagrađivan za svoj revnosni rad. Učestvovao je u najtežim slučajevima gašenja požara širom Srbije.

Dejan Lazarević je suprug i otac dvoje dece.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja