Goran Vesić: Beograd spremno čeka vrh talasa!
Foto: Kurir Štampano

Postavili 230.000 džakova

Goran Vesić: Beograd spremno čeka vrh talasa!

Srbija -
Postavili smo skoro 230.000 džakova, rekao je Vesić i naveo da u ovom trenutku volonteri više nisu potrebni

Beograd spremno čeka vrh poplavnog talasa, rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić i istakao da će gradski štab tokom dana završiti izgradnju odbrambenih nasipa na Savi u dužini od pet kilometara.

"Postavili smo skoro 230.000 džakova", rekao je Vesić i naveo da u ovom trenutku volonteri više nisu potrebni. On je napomenuo da je visina nasipa od 1,2 do 1,8 metra i podsetio da su u poplavama 2006. godine nasipi bili do 60 cm.

On je dodao da su gradske službe spremne da peskom i džakovima pomognu i drugim mestima i naveo da je i dalje najkritičnija situacija u Obrenovcu.

Zahvaljujući se Begrađanima na angažovanju oko nasipa, Vesić je istakao da su u ovom trenutku potrebna samo sredstva za higijenu, a da hrane ima dovoljno.

"Stiže velika pomoć, a građani se javljaju da prime ljude na privremeni smeštaj", rekao je on i dodao da i kompanije uplaćuju pomoć. On je dodao i da se beogradska Arena priprema da bude prihvatni centar, ali u slučaju potrebe.

"Sada je samo pripremamo, ali i bez Arene ima dovoljno smeštajnih kapaciteta u ovom trenutku", rekao je Vesić.

Vesić je naveo da su gradonačelnik Sinisa Mali i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijevih danas u Obrenovcu odakle koordiniraju svim aktivnostima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track