SNIMCI IZ HELIKOPTERA: Voda preplavila Obrenovac!
Foto: FOTO MUP SRBIJE

Katastrofa velikih razmera

SNIMCI IZ HELIKOPTERA: Voda preplavila Obrenovac!

Srbija -
MUP upozorilo je danas da povratak stanovništva u Obrenovac još nije moguć iako se voda polako povlači iz te poplavljenje beogradske opštine
1 / 10 Foto: FOTO MUP SRBIJE

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, koje je angažovano na svim nivoima u spasavanju od poplava u Obrnovcu i okolini, snimili su kako danas izgleda poplavljeni Obrenovac, koje je najgore prošlo u ovoj istorijski nezapamćenoj katastrofi.

MUP upozorilo je danas da povratak stanovništva u Obrenovac još nije moguć iako se voda polako povlači iz te poplavljenje beogradske opštine. Kako se navodi u saoštenju, evakuacija građana na području Obrenovca i dalje je u toku i ljudima koji čekaju da budu evakuisani trenutno se dostavljaju hrana i voda.

Navodi se da ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović zajedno sa pripadnicima specijalnih jedinica, učestvuje u akciji spasavanja.

MUP je uputio apel građanima da slušaju uputstva spasilačkih ekipa na terenu.

Pripadnik Protivterorističke jedinice MUP-a poklonio je danas u Obrenovcu direktoru policije Miloradu Veljoviću konopac kojim su pripadnici te jedinice spasili 4.000 ljudi, među kojima najviše novorođenčadi, dece, nepokretnih i dve trudnice.

Hamer nije mogao da prođe kroz sve ulice Obrenovca. U pojedinim ulicama je vodostaj izuzetno visok pa čak ni hamerom nisu mogli da stignu do svih kojima je pomoć potreban.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track