U prihvatilištima u Beogradu spas pronašlo 5.462 ljudi
Foto: Daranana Udovičić

Crveni krst organizovao 38 prihvatilišta

U prihvatilištima u Beogradu spas pronašlo 5.462 ljudi

Srbija -
Potrebe prihvatilišta se menjaju iz sata u sat, trenutno su na teritoriji Beograda najpotrebnija sredstva za ličnu higijenu, kao i dezinfekciju prostora, donji veš, čarape, pelene za bebe i odrasle, medicinske rukavice za jednokratnu upotrebu, pribor za jelo i tanjiri za jednokratnu upotrebu, mleko u prahu, voće i slatkiši

Spas od vodene stihije, u prihvatilištima širom Beograda, do juče je pronašlo 5.462 ljudi. Crveni krst je do sada organizovao 38 prihvatilišta.

Pored njih, postoje i druga prihvatilišta koja su organizovali lokalni krizni štabovi.

Potrebe prihvatilišta se menjaju iz sata u sat, trenutno su na teritoriji Beograda najpotrebnija sredstva za ličnu higijenu, kao i dezinfekciju prostora, donji veš, čarape, pelene za bebe i odrasle, medicinske rukavice za jednokratnu upotrebu, pribor za jelo i tanjiri za jednokratnu upotrebu, mleko u prahu, voće i slatkiši.

Mole se svi građani da potrebna sredstva odnesu najbližem Crvenom krstu, kao i da pre prethodne provere neophodnih sredstava ne nose odeću.

Crveni krst Beograd apeluje na građane da ukoliko žele da doniraju neophodne stvari kontaktiraju opštinske organizacije Crvenog krsta na teritoriji na kojoj žive i informišu se o prioritetnim potrebama.

"Takođe, apelujemo na sugrađane da ne koriste ovu vanrednu situaciju i traže pomoć od Crvenog krsta, jer je ona namenjena samo ljudima sa ugroženih područja sa teritorije Beograda. Hvala svima koji su do sada pomagali svojim donacijama. Crveni krst Beograd će i dalje u odnosu na prioritete obaveštavati građane o potrebama na prihvatnim mestima", kažu u Crvenom krstu.

Kako prijaviti nestanak i pronaći ljude u prihvatilištimaInformacije o evidentrianim osobama mogu se dobiti kod osoblja Crvenog krsta Beograd na fiksne telefone 011/21-83-744 i 011/26-20-616, mobilne telefone 060/17-14-796 i 060/17-14-789, kao i putem elektronske adrese tracing@redcross.org.rs. Telefoni za prijavljivanje nestalih osoba su 011/26-23-970 i 011/30-32-127, lokali 227 i 108.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track