Ivanjički gimazijalci se odrekli maturske večeri da bi pomogli ugroženima

Humani

Ivanjički gimazijalci se odrekli maturske večeri da bi pomogli ugroženima

Srbija -
Umesto trubača i skupih toaleta, izabrali su lepotu humanosti što je za svaku pohvalu, kaže direkor Gimnazije Duško Parezanović

I ivanjički gimnazijalci odrekli su se novca koji su prikupljali za maturu i trubače u korist pomoći ugroženima u poplavama.

Humani đaci će sav prikupljeni novac uplatiti na račun koji je otvorila Vlada Republike Srbije za ugrožene u poplavama. Maturanti su smatrali da je neprimereno da slave u ovakvom trenutku.

"Umesto trubača i skupih toaleta, izabrali su lepotu humanosti što je za svaku pohvalu", kaže direkor Gimnazije Duško Parezanović.

"Hteli smo da dovedemo Dejana Petrovića, o tome pričamo četiri godine, ali nakon ovih dešavanja, bukvalno jednoglasno smo novac preusmerili tamo gde je potreban. Stvarno saosećamo sa nastradalima i spremni smo da pomognemo i na druge načine", kaže gimnazijalka Ivana Dragović.

I učenički parlament Arilja prikuplja pomoć za ugrožena područja. Juče je put Krupnja otišao jedan kamion sa hranom za decu ali i ostalim potrebnim stvarima.

Osim paketa humanitarne pomoći u Ivanjici se prijavilo 50 volontera i 10 medicinskih radnika koji čekaju da budu rasporedjeni na područja gde je potrebna pomoć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track