PRAĆENJE VODE I OBJEKATA: Termovizijska kamera postavljena nad Obrenovcem
Foto: MUP

Snima iz balona

PRAĆENJE VODE I OBJEKATA: Termovizijska kamera postavljena nad Obrenovcem

Srbija -
Ova vrsta kamere registruje emitovanje toplote, odnosno infracrveno zračenje

BEOGRAD - Iznad Obrenovca je postavljena termovizijska kamera koja se nalazi u balonu i počela je da snima i danju i noću. Ona se podiže do visine od 100 metara, a njen prečnik snimanja je 10 kilometara.

Ova vrsta kamere registruje povlačenja vode i prati stanje objekata i imovine građana. Inače, termovizijske kamere registruju emitovanje toplote, odnosno infracrveno zračenje. Sva tela emituju ovu vrstu zračenja, pa čak i led.

Inače, termovizijske kamere omogućavaju da ljudsko oko sagleda ono što ne može da vidi, putem energije koju svako telo emituje, a kamera je registruje. Na osnovu rezultata snimanja ili posmatranja kroz objektiv kamere, registruje se infracrveno ili toplotno zračenje i najnižeg stepena.

Termovizijske fotografije privlače pažnju zbog svojih živopisnih boja i činjenice da prikazuju svet koji je ljudskom oku nedostupan. Ipak, njihova svrha je da realno prikažu postojeće stanje emitovanja toplote, a tek nakon njihove obrade mogu se izvoditi zaključci.

Ovi uređaji su nastali zbog potrebe povećanja efikasnosti pri osmatranja noću, kao i u uslovima smanjene dnevne vidljivosti ili loših vremenskih prilika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track