Puzović: Uništene nasipe obnoviti što hitnije!
Foto: Printscreen RTS

Poplave u Srbiji

Puzović: Uništene nasipe obnoviti što hitnije!

Srbija -
Mora se obnoviti uništena infrastruktura kako bi se stepen bezbednosti vratio bar na nivo pre poplava. Preventiva i primena modernih tehnologija su veoma važni u zaštiti građana, naveo je diretkor Srbijavoda

BEOGRAD - Direktor "Srbijavoda" Goran Puzović izjavio je danas da se što hitnije mora sanirati uništena vodna infrastruktura - nasipi u ovim poplavama, jer u suprotnom manje padavine mogu naneti ogromnu štetu.

Puzović je rekao da se mora obnoviti uništena infrastrukturu kako bi se stepen bezbednosti vratio bar na nivo pre poplava i dodao da je važna preventiva i primena modernih tehnologija u zaštiti građana.

"Preventivu nismo imali u poslednjih 20 godina, nije bilo novca. Nije bilo dovoljno novca za održavanje objekata za njihovu rekonstrukciju, sanaciju, izgradnju novih objekata. Od ovog talasa nije bilo odbrane", rekao je Puzović.

Prvi covek "Srbijavoda" kaže da je važna primena modernih tehnologija u zaštiti građana i da su u prethodnim godinama već započeti pojedini investicioni radovi. Na pitanje ima li novca za ulaganje u nove tehnologije, Puzović ocenjuje da bez modernih sistema, ishod može biti i skuplji.

"Mi smo sada naredali milione evra džakova, sada to sve mora da se ukoni. Kalkulacija kaže da je to nekada možda skuplje", rekao je Puzović.

On je naglasio da se moraju primenjivati nove tehnologije kako bi se podigao stepen bezbednosti građana, jer su to sistemi koji mogu da se postave za nekoliko sati.Kada je rec o normalizaciji vodosnabdevanja u zemlji, Puzović je rekao da se situacija razlikuje od grada do grada i da nadležne državne službe sporovode sve neophopdne mere, a da će inspekcija dati poslednju reč.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track