POVRATAK U KLUPE: Kreće nastava u školama u Ćupriji, Paraćinu i Svilajncu
Foto: BETA

Posle poplava

POVRATAK U KLUPE: Kreće nastava u školama u Ćupriji, Paraćinu i Svilajncu

Srbija -
Sve škole u Paraćinu, osim Tehnološke i Ekonomske, koje su pretprele velika oštećenja od poplave, počeće sa radom, kao i u Svilajncu, osim Poljoprivredno veterinarske škole i Dečije predškolske ustanove Dečija radost

JAGODINA - Sve osnovne i srednje škole u Ćupriji će sutra početi da rade, dok će u Paraćinu i Svilajincu ostati zatvoreno još nekoliko školskih objekata oštećenih u poplavama, izjavio je načelnik Školske uprave za Pomoravski okrug Života Starčević. Škole u Jagodini, Despotovcu i Rekovcu su i do sada bez prekida radile.

"Sve škole u Paraćinu, osim Tehnološke i Ekonomske, koje su pretprele velika oštećenja od poplave, počeće sa radom, kao i u Svilajncu, osim Poljoprivredno veterinarske škole i Dečije predškolske ustanove "Dečija radost"", rekao je Starčević Tanjugu.

U Pomoravskom okrugu ima 52 osnovne i srednje škole koje pohađa 25.000 đaka, a u njima je zaposleno 3.500 nastavnika.Starčević je, takođe, demantovao glasine da škole od roditelja đaka traže novac za dezinfekciju školskih prostora.

Sa radom počinje i Dom za učenike i studente u Jagodini, u čijem su jednom delu još smešteni spasioci, a oko 90 korisnika doma će biti smešteno u Hotelu "Alfa" nekoliko dana, za koliko se pretpostavlja da će prestati potreba za spasiocima. Reč je o spasiocima iz Vojske Srbije i Bugarske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track