Pljusak poplavio kuće u Pančevu: Zatvaranje ustava na kolektoru spaslo grad!
Foto: Pancevo, printskrin

Leva obala Tamiša

Pljusak poplavio kuće u Pančevu: Zatvaranje ustava na kolektoru spaslo grad!

Srbija -
U roku od tri sata pala je kiša koja u proseku padne za tri nedelje i naša kanalizaciona mreža nije mogla da primi svu vodu. Da nismo preduzeli sve što je do nas mi bi smo u nekim ulicama danas išli čamcima, rekla je direktoraka MIlica Radovanović

Jaka kiša koja je sinoć neprekidno padala skoro tri sata u Pančevu poplavila je brojne kuće, podrume i garaže koje se nalaze na levoj obali Tamiša.Da bi se zaštitili od Tamiša krizni štab u Pančevu pre nekoliko dana doneo je odluku da se zatvore ustavi na kolektoru na reci da atmosferska voda ne bi povećala vodostaj.

Da bi se odbranili od Tamiša preventivno je izgrađen i bedem, ali usled velikog i dugotrajnog pljuska voda nije imala gde da otiče i zato su poplavljene kuće, garaže i podrumi u brojnim domaćinstvima. Srđan Rakonjac koji živi u Ulici Marka Kulića kaže da je voda prodrla i u obližnju novu zgradu i da su se ljudi sami organizovali kako bi doneli džakove sa peskom da voda ne bi doprla do stanova.

Negova komšinica Jelena Popović ističe da se sve odigralo veoma brzo."Voda je odjednom počela da prodire i za 10-15 minuta bila je u našoj sobi do članaka. Pokušali smo peškire da stavimo na vrata, ali ništa nije pomoglo. Decu smo sklonili kod komšije na prvi sprat", kaže Jelena Popović.Posle otvaranja jednog ustava i probijanja bedema na dva mesta voda iz poplavlenjih kuća počela je da se povlači, a ekipe iz gradskog "Vodovoda" sa najugroženijih područja pumpama izvlače vodu.

Direktorka JKP "Vodovodi kanalizacije" Milica Radovanović kaže da ustave nisu smele da se otvore jer bi voda iz Tamiša ušla u grad."U roku od tri sata pala je kiša koja u proseku padne za tri nedelje i naša kanalizaciona mreža nije mogla da primi svu vodu. Da nismo preduzeli sve što je do nas mi bi smo u nekim ulicama danas išli čamcima", dodaje ona.

http://www.youtube.com/watch?v=dJnB1-8GaI8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track