MUKE ZBOG KRŠTENICE: Ljubici iz Milanovca zamenili datum rođenja u šestoj deceniji života

Zbrka koja otežava život

MUKE ZBOG KRŠTENICE: Ljubici iz Milanovca zamenili datum rođenja u šestoj deceniji života

Srbija -
Do maja je imala izvod na kom je pisao 3. jun i da je to bio rođendan koji su joj roditelji obeležavali. Na moje zaprepašćenje sada mi je napisano da sam rođena 7. juna što mi sve menja, priča Miloševićeva

GORNJI MILANOVAC - Ljubica Milošević iz Gornjeg Milanovca, rođena Petković 1958. godine u selu Lalinci kod Ljiga, tek sada je dobila pravi datum rođenja, a to joj je stvorilo velike administrativne probleme.

Kako je kazala, ona je do maja ove godine imala izvod iz knjige rođenih, na osnovu kojih je dobila lična dokumenta i matični broj, na kome je pisao datum 3. jun i da je to bio rođendan koji su joj roditelji obeležavali.

"Sada mi je istekla lična karta i morala sam da podnesem izvod iz knjige rođenih, ali na moje zaprepašćenje napisano je da sam rođena 7. juna 1958. godine, što mi sve menja, a na to su mi u MUP ukazali", kaže Ljubica. Ona ističe da će pored zamene svih dokumenata morati da dokazuje u zdravstvenom i penzionom osiguranju da je je ista osoba, što će je "i materijalno koštati, bez ikakve krivice".

U matičnoj sužbi Opštine Ljig, gde je 1958. prijavljeno njeno rođenje i gde je uvek dobijala izvod iz matične knjige rođenih ističu da nema nikakve dileme i da je datum koji su joj sada napisali potpuno tačan, a da za ranija dokumenta ne odgovaraju. Kako je danas izjavila matičarka Milica Gajić u knjigama rođenih i državljanstva jasno piše datum rođenja 7. jun i da se samo takav dokument može izdati. Ona nije mogla da odgovori zašto je ranije pisalo drugačije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track