KOCELJEVA: Šteta od poplava 280 miliona dinara
Foto: Tanjug

Procena

KOCELJEVA: Šteta od poplava 280 miliona dinara

Srbija -
Najviše štete su reka Tamnava i njene pritoke nanele kućama, a oštećanja su procenjena na 85 miliona, dok je šteta na 17.000 hektara poljoprivrednog zemljišta procenjena na oko 80 miliona dinara

KOCELJEVA - Šteta od poplava na teritoriji opštine Koceljeva procenjena je na 280 miliona dinara.

Po proceni opštinke Komisije, najviše štete su reka Tamnava i njene pritoke nanele kućama, a oštećanja su procenjena na 85 miliona, dok je šteta na 17.000 hektara poljoprivrednog zemljišta procenjena na oko 80 miliona dinara.

Načelnik sektora za privredu i turizam Koceljeve Miodrag Tadić ocenio je da je za tu opštinu najznačajnija šteta na infrastrukturi."Šteta na putnoj mreži je oko 42 miliona, a oštećeno je ili porušeno 15 manjih i pet većih mostova, što je šteta od oko 45 miliona dinara. Pojavila su se i 84 klizišta od kojih je 35 ugrozilo objekte, preostala su na njivama.

Porušena su dva stambena i tri pomoćna objekta", rekao je Tadić agenciji Beta.On je naglasio da se većina poljoprivrednog zemljišta mora presejati, ali da još ne postoje uslovi za poljoprivredne radove zbog visoke vlažnosti tla.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track