MOŠTI SVECA STIGLE U ČAČAK: Sveti vladika Nikolaj predskazao sve što nam se danas događa
Foto: Glas

Svečani doček

MOŠTI SVECA STIGLE U ČAČAK: Sveti vladika Nikolaj predskazao sve što nam se danas događa

Srbija -
Mošti svetog vladike Nikolaja donete su iz manastira Lelić, a u čačanskoj crkvi boraviće do petka, 6. juna

ČAČAK - Nekoliko hiljada Čačana svečano je dočekalo mošti svetog vladike Nikolaja žičkog i ohridskog, u čemu ih nije omeo ni obilan pljusak.

KAKO JE VLADIKA PREDSKAZAO SVE ŠTO NAM SE DANAS DOGAĐA POGLEDAJTE OVDE

http://www.youtube.com/watch?v=n0MuXAepJTU

Litiju je juče predvodio episkop šumadijski i administrator žičke eparhije, vladika Jovan, a pored građana učestvovali su i predstavnici Vojske Srbije i košarkaši Borca.

Svečanu povorku sa moštima ispred crkve Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, dočekale su ulice posute laticama cveća, a po ulasku u hram episkop Jovan služio je akatist svetom vladiki Nikolaju, uz sasluženje čcačanskih sveštenika.

“Veliki je ovo dan, kada imamo priliku da se molimo pred moštima ovog svetitelja. On nije imao lične radosti i tuge, već je njegova radost bila radost naroda, a narodna tuga bila je i njegova. Zato je nazivani svenarodnim vladikom”, besedio je episkop Jovan.

On je poželeo dobrodošlicu vladiki u grad u kome je stolovao, u njegov Čačak, posle više od 70 godina.Mošti svetog vladike Nikolaja donete su iz manastira Lelić, a u čačanskoj crkvi boraviće do petka, 6. juna.U subotu posle Svete Liturgije mošti svetog vladike Nikolaja biće svečano ispraćene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track