ATRAKCIJA U ČURUGU: Rođeno ljubičasto tele Spale!
Foto: Saša Urošev

Na Spasovdan

ATRAKCIJA U ČURUGU: Rođeno ljubičasto tele Spale!

Srbija -
Došao sam kući sa posla i ostao potpuno zabezeknut kada sam ga ugledao u štali, nisam mogao da verujem svojim očima, navodi vlasnik

Ceo Čurug je slavio Spasovdan, kada je na svet nekoliko dana pre termina, došlo ljubičasto telence, teško oko 80 kilograma.

Njegova sestra, bliznakinja, nije preživela porođaj, ugušila se jer pored nje, nažalost, u trenutku rođenja nije bilo nikoga da joj skine posteljicu.

Spale, koji je dobio ime jer je rođen na Spasovdan zbog boje dlake odmah je postao atrakcija u celom Čurugu, a njegova fotografija već je stigla do švajcarske kompanije poznate po proizvodnji “Milka” čokolada.

"Još u petak sam poslao Spaletovu sliku Švajcarcima. Tog dana kada sam došao kući iz Novog Sada, sa posla, onako u odelu i sa kravatom sam ostao potpuno zabezeknut kada sam u štali ugledao ljubičasto tele. Mnogo sam se iznenadio, nisam mogao da verujem svojim očima!", navodi Radanović i dodaje da je Saple veseo, kao i da je kravu isključivo hranio domaćim senom.

Inače, ovo nije prvi slučaj ovakvog neobičnog teleta u Srbiji. U domaćinstvu Radmile Glavonjić u čačanskom selu Jezdina, krava Đurđa otelila je 2012. godine tele čija je boja gotovo ljubičasta.

Sličan slučaj zabeležen je i u Kikindi, iste godine, kada je na svet došao Milko ove neobične boje.

(Kurir/24.sata.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track