RUKA SPASA: Pomoć iz Emirata stigla u Krupanj!
Foto: Rojter

36 najugroženijih porodica dobilo pakete

RUKA SPASA: Pomoć iz Emirata stigla u Krupanj!

Srbija -
Spremni smo da pomognemo ljudima iz Srbije, koja nam je blizak prijatelj, a vaš premijer Aleksandar Vučić je veoma blizak prijatelj sa princom Bin Zajedom", naveo je ambasador Rašid Al Daheri i najavio da će se pomoć nastaviti u vidu izgradnje kuća meštanima koje su poplave ostavile bez krova nad glavom

KRUPANJ - Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji Džuma Rašid Al Daheri uručio je danas pakete sa prehrambenim proizvodima i kućnom hemijom za 36 najugroženijih porodica u poplavama u Krupnju.

"Zaista je tužno sve ovo što vidimo ovde i to zaista slama srca", rekao je Al Daheri navodeći da dolazi u ime Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata i Fondacije Kalifa bin Zajed el Nahjan, koja je obezbedila pomoć.

Al Daheri je prilikom uručivanja pomoći istakao da je to pomoć "od srca srcu", koju narod iz UAE šalje prijateljskom narodu u Srbiji.

"Spremni smo da pomognemo ljudima iz Srbije, koja nam je blizak prijatelj, a vaš premijer Aleksandar Vučić je veoma blizak prijatelj sa princom Bin Zajedom", naveo je ambasador i najavio da će se pomoć nastaviti u vidu izgradnje kuća meštanima koje su poplave ostavile bez krova nad glavom.

Predsednik opštine Krupanj Rade Grujić zahvalio je ambasadoru i narodu iz UAE što su uputili pomoć u Krupanj i "podelili s nama katastrofu koja nas je zadesila".

Grujić je naveo da se u Krupnju sada čisti grad, da su mesne zajednice zatrpane odronima i klizištima, da se očekuje pomoć "Puteva Srbije", a kako je dodao, obećana je i pomoć Vojske.

"Nadamo se da ćemo vrlo brzo završiti čišćenje i početi obnovu", naveo je Grujić dodajući da prioritet moraju da imaju ljudi kojima su srušene kuće, te da opština po generalnom urbanističkom planu, ima četiri lokacije, a samo na jednoj je 18 placeva.

On je najavio sastanak sa porodicama čije su kuće srušene u poplavama, kako bi se dogovorili o detaljima jer je opština spremna da im podeli placeve da izgrade kuće.Grujić je zaključio da su, pored hrane i vode, u Krupnju neophodna sredstva za higijenu, a od vojske je tražio i cisterne za pranje ulica, koje očekuje u toku dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track