POLA METRA VODE: Jak pljusak poplavio kuće u Pirotu
Foto: Milen Đorđević

Kapacitet kanalizacije mali

POLA METRA VODE: Jak pljusak poplavio kuće u Pirotu

Srbija -
Reč je uglavnom o podrumskim prostorijama i garažama u Kozaračkoj ulici

PIROT - U Pirotu je poplavljeno pedesetak domaćinstava u nekoliko ulica, posle jakog pljuska koji je u popodnevnim satima u petak zahvatio taj grad.

Reč je uglavnom o podrumskim prostorijama i garažama, u kojima je u jednom momentu dubina vode bila i do pola metra.

Kako je izjavio jedan od meštana Kozaračke ulice, MirjanIgnjatović, ovo je drugi put u poslednjih par dana da usled jakih padavina kiša dolazi do plavljenja podrumskih prostorija u ovom delu grada.

"Kapacitet kanalizacije nam je mali, a ogroman je broj domaćinstava tako da se kod nas, koji smo na najnižoj tački u Kozaračkoj ulici uvek napune podrumi pa je u našoj kući voda ušla čak i u stambene prostorije, s obzirom da prizemlje koristimo kao stambene prostorije. Imali smo dvadesetak centimetara vode koju smo sa muljnom pumpom ispumpali", kaže Ignjatović.

Direktor Javnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Zoran Nikolić kazao je da na početku Kozaračke ulice postoje dve jake pumpe upravo sa namenom da ispumpavaju vodu u ovakvim situacijama, ali da su one već duže vreme u kvaru."Mi ćemo već sredinom narednog meseca raspisati tendere za nabavku dve takve pumpe vrednosti oko 60.000 evra, kako bi problemi sa kojima se susreću meštani Kozaračke ulice postali prošlost", kazao je Nikolić.

"Po mojoj slobodnoj proceni, poplavljene su podrumske prostorije u pedesetak, možda i više stambenih objekata", kaže Ignjatović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja