PIROT: Olujni vetar oštetio dalekovode
Foto: Rojters

Nevreme

PIROT: Olujni vetar oštetio dalekovode

Srbija -
Ekipe pirotske elektrodistribucije su celu noć provele na terenu kako bi sanirale posledice šteta koje je pričinio olujni vetar, naveo je rukovodilac Tehničke službe EPS ogranka u Pirotu, Zoran Mančić

PIROT - U olujnom nevremenu koje je sinoć pogodilo Pirotski okrug, i čije se posledice saniraju, oštećen je dalekovod prema Beloj Palanci, zbog čega tamo više sati nije bilo struje, oštećenja je bilo i na dalekovodima ka pojedinim pirotskim selima, ali u samom Pirotu većih problema sa snabdevanjem električnom energijom nije bilo.

Prema rečima rukovodioca Tehničke službe Elektroprivrede Srbije, ogranka u Pirotu Zorana Mančića, ekipe pirotske elektrodistribucije su celu noć provele na terenu kako bi sanirale posledice šteta koje je pričinio olujni vetar.

"Najveću štetu je pretrpeo dalekovod ka Beloj Palanci. Naše ekipe su odmah izašle na teren, pokušali su da iz pravca Niša električnomenergijom napajaju Belu Palanku, ali je to bilo nemoguće jer je u toku izmeštanje dalekovoda iz pravca Niša zbog radova na Koridoru 10, takoda su radnici morali da otklone kvar", naveo je on.Mančić je dodao da je veliki broj kvarova zabeležen i u samom Pirotu, ali su oni bili manjeg intenziteta.

"Na putu prema selu Barje Čiflik vetar je oborio četiri stuba, a sanirani su i kvarovi u selima Ponor, Blato, Veliki i Mali Suvodol koja su od jutros ponovo priključena na mrežu", kaže Mančić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track