Najnovije vesti

Vranje: Gaje kokoške na terasi zgrade!
Foto: Kurir Štampano

Ubi ih smrad

Vranje: Gaje kokoške na terasi zgrade!

Srbija
Sve više građana u centru Vranja pravi kokošinjce uprkos zabranama gradske uprave da se uzgaja živina

VRANJE - Već duže se komšije u Ulici proleterskih brigada u Vranju žale da im je ugrožen život. More i košmari više godina ne napuštaju poznatog vranjskog fotografa i narodnog pevača Jovicu Stankovića zbog nesnosnog smrada iz ‚‘kućne‘‘ živinarske mini-farme i zagađenja životne sredine. Uprkos brojnim krivičnim prijavama i kaznama, vlasnik tovnih piladi i koka nosilja Kiril I. nije ustuknuo i ne obazire se na komšijske povike i intervencije inspekcijskih službi.

Problem iz 2007.

Stankoviću je, kako kaže za Kurir, čvrsto obećano da će još u aprilu 2007. živinarska farma biti uklonjena, ali do danas se to nije dogodilo.
- Od proleća do zime iz komšijine kuće širi se nesnosan smrad, zbog kojeg ne možemo da se krećemo u dvorištu i kući. Znam da je komšija siromašan i da su mu čuvanje i prodaja živine i jaja važan izvor prihoda. Međutim, on ugrožava komšiluk iako živinu može da čuva na svom imanju koje je van gradske zone - ogorčen je Stanković.

Kiril I. nije hteo da razgovara s novinarima, ali je Zoran Mihajlović, načelnik Sekretarijata za inspekcijske poslove, pokazujući pozamašan Kirilov dosije rekao da je ovaj problem dugo prisutan i da je rešenje na vidiku.

Rešenje na vidiku

Ovo nije jedini slučaj uzgoja živine u centru grada. Slična situacija sreće se u stambenim zgradama u naseljima Češalj i Ćerenac. Kako su nam potvrdile pojedine komšije, kukurikanje pevca u ranim jutarnjim satima na terasi zgrade u centru Vranja i čuvanje kokošaka u kavezu samo je provokacija jednog od zavađenih komšija. Kod nekih koke borave dan-dva dok ih ne pripreme za ručak.

(A. D.)

Stanković: iz komšijine kuće širi se nesnosan smrad, zbog kojeg ne možemo da se krećemo
Stanković: iz komšijine kuće širi se nesnosan smrad, zbog kojeg ne možemo da se krećemo

Nove prijave
KAZNA 35.000 DINARA

Izmenom i dopunom odluke o držanju domaćih životinja u gradu sad su pooštrene kaznene odredbe, pa je za njeno nepoštovanje predviđena novčana kazna i do 35.000 dinara. Kuriru je u opštini rečeno da su pre desetak dana inspektori ponovo podneli prijavu protiv Kirila.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...