LESKOVAC: Roštiljijada od 25. do 31. avgusta
Foto: Fonet

Očekuju reke gostiju

LESKOVAC: Roštiljijada od 25. do 31. avgusta

Srbija -
Ove godine dolazak su najavili i Bugari, Makedonci, Hrvati, ali i posetioci iz brojnih evropskih gradova

BEOGRAD - Leskovačka roštiljijada biće održana u tom gradu od 25. do 31. avgusta, a ove godine na toj manifestaciji predstaviće se više izlagača i takmičara nego lane, pa se očekuje još veća poseta, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Srbije.

Direktor Turističke organizacije grada Leskovca Žikica Nestorović rekao je da se na ovogodišnjem festivalu roštilja i mesa očekuje velika poseta i da se nada da će ona premašiti prošlogodišnju kada se na toj turističkoj manifestaciji pojavilo 600.000 posetilaca i učesnika. Kako je kazao, ove godine dolazak su najavili i građani Bugarske, Makedonije, Hrvatske, ali i iz brojnih evropskih gradova.

Budući da je ove godine, za 25. roštiljijadu po redu izostala finansijska pomoć republike, održavanje manifestacije omogućio je grad Leskovac u saradnji sa brojnim sponzorima, naveo je Nestorović.

Ove godine biće više štandova nego prošle godine, tačnije, najstupiće 42 izlagača, a prošle ih je bilo 33.I ove godine, kao i prošle biće organizovano takmičenje u pravljenju najveće pljeskavice, a očekuje se da će ona biti teža i veća od prošlogodišnje, koja je merila čak 55 kilograma i bila dugačka 147 sentimatara.

Planirano je da specijalitete ocenjuje stručni žiri.Predstavnica Turističke organizacije Leskovca za odnose sa javnošću Tina Stojanović najavila je da će za sve posetioce biti upriličen i zabavni program pa će tako na dan otvaranja nastupiti Ju grupa, a narednih dana i Vlatko Stefanovski, Tropiko bend, Hari Mata Hari, pevačica Snežana Đurišić...

Osim koncerata, planirane su i različite izložbe umetničkih dela, narodnih jela, likovne kolonije, kao i održavanje gitarijade. Imajući u vidu dugu tradiciju leksovačkog roštilja, predstavnici Turističke organizacije grada Leskovca očekuju još uspešniju manifestaciju i veću posetu nego ranijih godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track