PRIBLIŽAVANJE GRANICI: Manji porast vodostaja na desetak reka
Foto: Beta

RHMZ

PRIBLIŽAVANJE GRANICI: Manji porast vodostaja na desetak reka

Srbija -
Na Đetinji, Skrapežu, Moravici, Bjelici, Ibru, gornjem toku Zapadne Morave, kao i na Timoku, Toplici, Jablanici, Veternici i gornjem toku Južne Morave, od danas do 6. septembra vodostaji će biti u porastu sa približavanjem granicama upozoravajućim nivoima

BEOGRAD - Na desetak reka danas se, zbog kiše, očekuje manji porast vodostoja, upozorio je Republički hidrometeorloški zavod.

Na Đetinji, Skrapežu, Moravici, Bjelici, Ibru, gornjem toku Zapadne Morave, kao i na Timoku, Toplici, Jablanici, Veternici i gornjem toku Južne Morave, od danas do 6. septembra vodostaji će biti u porastu sa približavanjem granicama upozoravajućim nivoima.

Na vodotocima bujičnog karaktera na ovim rekama "očekuju se kratkotrajni nagli porasti vodostaja sa pojavom lokalnih izlivanja tokom 4 i 5 septembra", naveo je RHMZ na svom sajtu.

Na Kolubari sa pritokama - Ljig, Ub, Tamnava, Turija i Peštan, kao i na Jadru od danas do 6. septembra vodostaji će biti u umerenom i većem porastu sa približavanjem granicama upozoravajućeg nivoa.

Na vodotocima bujičnog karaktera ovih reka očekuju se kratkotrajni nagli porasti vodostaja sa pojavom lokalnih izlivanja tokom 4 i 5 septembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track