Tri radnika "Želvoza" počela štrajk glađu
Foto: Kurir

Tri radnika "Želvoza" počela štrajk glađu

Srbija -
Miomir Lazarević, Miroslav Paunović i Dejan Živković gladovaće dok im ne isplate pare koje su im obećali za otpremnine

SMEDEREVO - Trojica radnika "Želvoza" od jutros su radikalizovali svoj protest zbog neisplaćenih otpremnina i započeli štrajk glađu.

"Miomir Lazarević, Miroslav Paunović i ja, jutros smo počeli štrajk glađu i nećemo prekinuti sve dok nam ne isplate pare koje su nam obećali", izjavio je jutros jedan od štrajkača Dejan Živković.

Protestni odbor 444 radnika "Želvoza", koji su se dobrovoljno prijavili za odlazak iz fabrike uz otpremninu, već dve nedelje organizuje protest u zgradi Skupštine grada Smedereva.

Njihov glavni zahtev odnosi se na isplatu otpremnina koje im nisu isplaćene.

Posle prošlonedeljnih razgovora u Ministarstvu ekonomije, očekivalo se da će polovinom ove sedmice njihovi zahtevi biti ispunjeni i da će Vlada Srbije doneti pozitivan zaključak.

"Mogu samo da nas iznesu odavde. Ne prekidamo štrajk dok nam ne budu isplaćene otpremnine. Dok ne dobijemo pare, mi odavde ne idemo", rekao je Živković Tanjugu.

Grad Smederevo, u cilju rešavanja isplate otpremnine zaposlenima u "Želvozu", ući će u "postupak pribavljanja nesporne državne imovine čiji je korisnik "Želvoz", a koja je od interesa za grad u vrednosti do 200 miliona dinara ili dva miliona evra", navodi se u zaključku lokalne vlasti od 8. marta.

Oko stotinu nezadovoljnih radnika "Želvoza" ušlo je 6. marta u salu Skupštine grada Smedereva, u nameri da ostanu u zgradi dok ne budu ispunjeni njihovi zahtevi, od kojih je u prvom planu isplata obećanih otpremnina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track