Isečeni strujni kablovi u Zorki

Isečeni strujni kablovi u Zorki

Srbija -
Zorka DIR zapošljava šest invalida i bavi se proizvodnjom toalet papira i papirnih ubrusa

ŠABAC - U fabrici Zorka DIR, delu Holding kompanije u restrukturiranju "Zorka Šabac", koji upošljava radnike sa invaliditetom, tokom noći nepoznati počinioci isekli su kompletne strujne kablove u radionici i sprečili proizvodnju.

Ta fabrika upošljava šest invalida i bavi se proizvodnjom toalet papira i papirnih ubrusa.

Prema rečima direktora DIR Seke Šibljaković, u proteklih devet meseci 30 puta su nepoznati počinioci sekli strujne kablove ili uništavali vodovodne instalacije i repromaterijal.

"Očigledno je reč o diverziji jer je policija svaki put konstatovala da je neko namerno sprečio proizvodnju i uništio delove instalacija vezanih direktno za pogon. Kome smetaju invalidi koji rade nije mi poznato, ali pretpostavljam da je po sredi interes za 1.700 kvadratnih metara koje fabrika poseduje, a koji će verovatno biti podržavljeni", rekla je Šibljaković.

Ona je navela da je teško proceniti štetu zbog specifičnosti radnika fabrike, ali da su sve dosadašnje obustave "koštale" oko dva miliona dinara. "Naših devet zaposlenih, od koji su šest invalidi, nisu primili platu za proteklih devet meseca, a neće sigurno još dva meseca. Nećemo uposliti ni planirana još dva invalida i to je mnogo više od materijalne štete", rekla je Šibljakovićeva.
U Šapcu je postojala još jedna fabrika koja je upošljavala invalidne osobe, četkara "Cer", ali je privatizovana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track