Narodna kuhinja: Besplatni obroci za 2.200 Nišlija
Foto: Beta

Od 1. oktobra

Narodna kuhinja: Besplatni obroci za 2.200 Nišlija

Srbija -
Posao pripremanja obroka dobio je Studentski centar, rekao je zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković, i dodao da će obroci, posle podele bonova, deljeni na već prepoznatljivim mestima

NIŠ - Zamenik gradonačelnika Niša kaže da će narodna kuhinja u tom gradu početi da radi 1. oktobra i da je pravo na besplatan obrok ostvarilo 2.200 ugroženih građana. Posao pripremanja obroka dobio je Studentski centar, rekao je zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković, i dodao da će obroci, posle podele bonova, deljeni na već prepoznatljivim mestima.

Za pripremu obroka mesečno će biti izdvajano od 5,5 do sedam miliona dinara, a Crveni krst u ceni obroka učestvuje namirnicama u obimu od 30 do 40 odsto, kazao je Slavković novinarima. Grad je planirao da iz budzeta izdvoji za narodnu kuhinju ove godine oko 70 miliona dinara, ali će rebalansom biti predviđeno da do kraja ove godine bude potrošeno oko 20 miliona dinara.

Tender za izbor najpovoljnije ustanove je propao jer se niko nije prijavio, pa je Studentski centar izabran u pregovaračkom procesu koji je započet posle toga. Slavković je najavio da će nepokretnim osobama obroci biti dostavljani na kućnu adresu.

Prema njegovim rečima, grad nije odustao od sopstvene kuhinje i 10.000 evra donacije od strane "Karitasa" čuva se za te namene.

Kuvanje toplih obroka prekinuto je pre godinu dana, a Crveni krst je u dva navrata socijalno ugroženima delio prehrambene pakete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track