FESTIVAL SPORTA ZA DECU U ZVEČANU: Najmlađi će se oprobati u fudbalu, odbojci, atetici...
Foto: Fonet

Od 8. do 12. oktobra

FESTIVAL SPORTA ZA DECU U ZVEČANU: Najmlađi će se oprobati u fudbalu, odbojci, atetici...

Srbija -
Najmlađi stanovnici Zvečana će moći da se oprobaju u fudbalu, odbojci, atletici, basektu i ergometru, ali i da se upoznaju sa novim disciplinama kao što je čirliding

BEOGRAD - Festival sporta za decu, na kome će učestovati 1.160 predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca iz Zvečana biće organizovana u toj opštini na severu pokrajne od sutra do 12. oktobra, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Festival će biti prilika da se najmlađi kroz raznovrsni sportski sadržaj upoznaju sa uticajem sporta na kompletan fizički, psihički i socijalni razvoj.

Najmlađi stanovnici Zvečana će moći da se oprobaju u fudbalu, odbojci, atletici, basektu i ergometru, ali i da se upoznaju sa novim disciplinama kao što je čirliding.

Uz sportske aktivnosti na terenu i u sali, biće organizovan i niz predavanja iz teorije sporta, organizovanja sportskih događaja i sportske psihologije.

Cilj Festivala je da podstakne najmlađe da se bave fizičkim aktivnostima jer je sport najbolji način da steknu znanja i veštine korisne za budući život, nauče kako da se nose sa pobedama i porazima, da poštujući pravila fer pleja i sportskog ponašanja, postanu tolerantni i saosećajni, stiču samopouzdanje i sigurnost, razvijaju navike zdravog života i postaju uspešni i zadovoljni članovi društva.

Kako je navedeno, Festival organizuje Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, Opštinom Zvečan, Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja, Zavodom za sport i medicinu sporta, Sprotskim savezom Srbije i Pokrajinskim Sportskim savezom.U saopštenju je istaknuto i da su akciju podržali i istaknuti sportisti - Marina Maljković, Milica Mandić i njen trener Dragan Jović, Emir Bekrić, Aleksandar Šoštar, Nenad Manojlović, Marko Nikolić, Dragutin Topić, Olivera Jeftić, Dane Korica, Vukan Savićević, Darko Lazović, Predrag Rajković, Stefan i Nemanja Majdov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track