Danas glasanje na tri mesta u Tutinu i jednom u Bujanovcu
Foto: Kurir štampano

Nacionalni saveti

Danas glasanje na tri mesta u Tutinu i jednom u Bujanovcu

Srbija -
U Tutinu na biračkim mestima 7, 30 i 36 ponoviće se izbori za Nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine, dok će na biračkom mestu broj 8 u opštini Bujanovac biti ponovljeni izbori za Nacionalni savet Albanaca, rekao je zamenik predsednika RIK-a Ivan Šebek

BEOGRAD - Na tri biračka mesta u opštini Tutin i na jednom u Bujanovcu danas će biti ponovljeni izbori za članove dva nacionalna saveta.

"U Tutinu na biračkim mestima 7, 30 i 36 ponoviće se izbori za Nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine, dok će na biračkom mestu broj 8 u opštini Bujanovac biti ponovljeni izbori za Nacionalni savet Albanaca", rekao je zamenik predsednika RIK-a Ivan Šebek.

On je naveo da se izborna mesta otvaraju u sedam, a zatvaraju u 20 časova.

Šebek je istakao i da bi preliminarni rezultati trebalo da budu poznati u ponedeljak, 3. novembra pre podne.

Izbori za Nacionalne savete bošnjacke manjine ponavljaju se na biračkom mestu 7 u OŠ "Vuk Karadžić", Dubovo, biračkom mestu 30 u školi u mestu Koniče i na biračkom mestu 36 u školi u selu Ribariće.

U Bujanovcu će glasanje za članove Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine biti ponovljeno na biračkom mestu 8 u osnovnoj školi u Končulju.

Izbori se ponavljau zbog nepravilnosti jer su na nekim mestima pocepani birački spiskovi ili je bilo viška listića.

U Srbiji su 26. oktobra održani izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina, a birači koji su svoje savete birali na neposrednim izborima mogli su da glasaju na 881 mestu. Pravo da glasa imalo je 456.444 birača upisanih u poseban birački spisak.

Republička izborna komisija proglasila je 82 liste za izbor 17 nacionalnih saveta nacionalnih manjina.

I elektorske skupštine za izbor nacionalnih saveta hrvatske, makedonske i crnogorske nacionalne manjine u Srbiji su završene, a sve je proteklo u najboljem redu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track