Autobusi ispalili magnohromce

Autobusi ispalili magnohromce

Srbija -
Oko dve stotine bivših radnika "Magnohroma" nije krenulo na protest u Beograd jer autobusi koji je trebalo da iz prevezu nisu došli

KRALJEVO - Oko dve stotine bivših radnika "Magnohroma" jutros nije krenulo u najavljeni protest za Beograd, jer se nisu pojavili autobusi koji bi ih prevezli.

Jedan od radnika Dušan Vukadinović rekao je novinarima da mu je sinoć u 23 sata javljeno da obećanih autobusa neće biti.

"Skup u Beogradu je morao da bude prijavljen i to je za nas uradio Pokret radnika i seljaka. Međutim, tom prilikom im je rečeno da nas ne dovode zbog navijačkih grupa, da nas neko ne bi napao", rekao je Vukadinović.

Bivši radnici "Magnohroma" su posle skupa u sali Skupštine grada otišli u protestnu šetnju ulicama Kraljeva, najavljujući da idu da blokiraju Ibarsku magistralu.

Oko 200 bivših radnika "Magnohroma" od 23. februara se smenjuje protestu u velikoj sali Skupštine grada, tražeći zaostale zarade za koje imaju sudske presude, kao i pravo na materijalno obezbeđenje nezaposlenih.

Njihova delegacija juče se u Beogradu sastala sa predstavnicima nekoliko ministarstava koji su predložili da bude isplaćeno između 40 i 50 odsto potraživanja za zaostale zarade i da država preuzme sudske troškove.

Deo radnika je zadovoljan ovim predlogom, a deo insistira na isplati kompletnih dugovanja po sudskim presudama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track