Žandarmerija zaustavila magnohromce

Žandarmerija zaustavila magnohromce

Srbija -
Oko 200 bivših radnika Magnohroma jutros su u Grdici blokirali raskrsnice na Ibarskoj magistrali, a policajci su se u pokušaju da spreče blokadu fizički sukobili s nekoliko radnika

KRALJEVO - Pripadnici žandarmerije su na Ibarskoj magistrali u selu Konarevo zaustavili oko 200 bivših radnika Magnohroma koji su u koloni krenuli da protestuju u Beogradu.

Sabraćaj na tom delu magistralnog puta je u prekidu, a propuštaju se samo vozila hitnih službi. Vozila saobraćaju zaobilazno, preko Mataruške banje i Žiče.

Bivši radnici Magnohroma su jutros u Grdici, a zatim u Konarevu, blokirali raskrsnice na Ibarskoj magistrali. U pokušaju da spreči blokadu magistrale žandarmerija se i fizički sukobila sa nekoliko radnika.

Podsetimo, oko 200 bivših radnika Magnohroma jutros je u devet sati blokiralo Ibarsku magistralu u naselju Grdica na ulazu u Kraljevo iz pravca Beograda.

Oni su nezadovoljni, jer se jutros nisu pojavili autobusi kojima su želeli da otputuju u Beograd i tamo iskažu svoj protest ispred vlade Srbije.

Kolona radnika kreće se Ibarskom magistralom u obe trake pravcem Kraljevo-Raška tako da se saobraćaj u mestima i delovima puta kojima prolaze obustavlja.

Policija preusmerava saobraćaj po potrebi, tako da nema većih kolona i zastoja.

Jedan od radnika Dušan Vukadinović rekao je ranije novinarima da mu je sinoć u 23 sata javljeno da obećanih autobusa neće biti.

"Skup u Beogradu je morao da bude prijavljen i to je za nas uradio Pokret radnika i seljaka. Međutim, tom prilikom im je rečeno da nas ne dovode zbog navijačkih grupa, da nas neko ne bi napao", rekao je Vukadinović.

Oko 200 bivših radnika "Magnohroma" od 23. februara se smenjuje u protestu u velikoj sali Skupštine grada, tražeći zaostale zarade za koje imaju sudske presude, kao i pravo na materijalno obezbeđenje nezaposlenih.

Njihova delegacija juče se u Beogradu sastala sa predstavnicima nekoliko ministarstava koji su predložili da bude isplaćeno između 40 i 50 odsto potraživanja za zaostale zarade i da država preuzme sudske troškove.

Deo radnika je zadovoljan ovim predlogom, a deo insistira na isplati kompletnih dugovanja po sudskim presudama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track