NAPREDNJAK PREUZIMA FUNKCIJU: Profesor veterine na čelu opštine Vladičin Han
Foto: KURIR

Novi predsednik Branislav Tošić

NAPREDNJAK PREUZIMA FUNKCIJU: Profesor veterine na čelu opštine Vladičin Han

Srbija -
Goran Mladenović, koji je ostavku na funkciju predsednika opštine Vladičin Han podneo zbog poslaničkog mesta u Skupštini Srbije, izjavio je da će u toj opštini ostati aktivan samo kao narodni poslanik

VLADIČIN HAN - Član Srpske napredne stranke (SNS) Branislav Tošić preuzeće danas funkciju predsednika opštine Vladičin Han od stranačkog kolege Gorana Mladenovića koji je podneo ostavku na tu funkciju.

Mladenović, koji je ostavku na funkciju predsednika opštine Vladičin Han podneo zbog poslaničkog mesta u Skupštini Srbije, izjavio je da će u toj opštini ostati aktivan samo kao narodni poslanik.

"Neću ostati ni na jednoj dužnosti u opštini i neću se mešati u rad lokalne samouprave osim što smo razgovarali o tome da opština omogući otvaranje kancelarije narodnog poslanika tako da mogu kao poslanik da stojim na raspolaganju i u neposrednom kontaktu građanima opštine", kazao je Mladenović.

Novi predsednik opštine Branislav Tošić doktor je veterine. Do sada je bio profesor u Srednjoj poljoprivrednoj školi u tom gradu a vlasnik je i privatne veterinarske stanice.Nakon što je Goran Mladenović položio zakletvu za narodnog poslanika, Pčinjski okrug sada ima šest predstavnika u Skupštini Srbije.

Najviše je poslanika iz SNS koja ima svoje predstavnike iz Bujanovca, Vranja i Vladičinog Hana, zatim iz Partije za demokratsko delovanje (PDD) čiji je lider Riza Haljimi i poslanik iz Preševa, dok je ispred PDD poslanik iz Bujanovca Šaip Kamberi, i iz Socijalističke partije Srbije (SPS) koja ima poslanika iz Surdulice.Iz Pčinjskog okruga se nakon poslednjih parlamentarnih izbora zbog poslaničkog mandata svoje predsedničke funkcije u opštini odrekao i Novica Tončev, dugogodišnji predsednik opštine Surdulica, koji je i jedini poslanik SPS iz Pčinjskog okruga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja