PRIRODNJAČKI CENTAR SVILAJNAC: Konkurs za ime maskote Diplodokusa
Foto: Fonet

Nagrada tablet i godišnja ulaznica

PRIRODNJAČKI CENTAR SVILAJNAC: Konkurs za ime maskote Diplodokusa

Srbija -
Svi mogu učestvovati na konkursu slanjem predloga na: prirodnjackicentarsrbije@gmail.com do 30. decembra 2014. godine

SVILAJNAC - Prirodnjački centar u Svilajncu raspisao je danas konkurs za građane da do 30. decembra daju ime nove maskote te ustanove, modela mladunčeta dinosaurusa Diplodokusa. Tokom prethodna tri meseca, dvadeset replika dinosaurusa iz Prirodnjačkog muzeja u Svilajncu, bilo je izloženo na Kalemegdanu u Beogradu, a prihodi ostvareni od prodaje ulaznica, iskorišćeni su za otvaranje Prirodnjačkog centra i obnovu gradskog vrtića u Svilajncu.

Predsednik te opštine Predrag Milanović kazao je agenciji Beta da će najatraktivnije replike dinosaurusa za Novu godinu biti izložene u centru Svilajnca, a potom će biti vraćene u Prirodnjački muzej, čije se otvaranje očekuje početkom maja iduće godine.

"Nakon uspešne izložbe na Kalemegdanu, gde smo prodali više od 65.000 karata i prihodima od toga pomogli obnovu našeg vrtića i otvaranje Prirodnjačkog centra, danas vraćamo dinosauruse kući. Tokom narednih mesec dana biće izloženi u centru grada, sa idejom da ih predstavimo i našim sugrađanima jer oni su zapravo njihovi", kazao je Milanović.

Ovih dana intenzivno se radi na priprem za otvaranje centra, te je tako nastala i nova maskota - mladunče Diplodokusa koje je omiljeno kod dece, rekao je Milanović. Svi mogu učestvovati na konkursu slanjem predloga na: prirodnjackicentarsrbije@gmail.com do 30. decembra 2014. godine.

Pobedniku konkursa će biti dodeljeni tablet-računar i godišnja ulaznica za Prirodnjački centar. Savremen Prirodnjački centar Srbije Svilajnac čine naučne postavke, prirodna bogatstva, prošlost planete, Dino park, 3D bioskop, uz predavanja, radionice i interaktivan sadržaj koji mladima približava nauku i kulturu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track