SUGURNI OBROCI ZA 500 NEVOLJNIKA: Makoto Očiai doneo pomoć Narodnoj kuhinji Senta
Foto: Sasa Urosev

Za grad bez gladnih

SUGURNI OBROCI ZA 500 NEVOLJNIKA: Makoto Očiai doneo pomoć Narodnoj kuhinji Senta

Srbija -
Višegodišnja praksa pomoći Narodnoj kuhinji ni na pragu ove zime nije izostala. Obezbeđeni obroci za 500 korisnika- kaže Makoto Očiai

SENTA: Gest vredan pažnje!

Da bi tokom duge i hladne zime omogućila sigurne obroke za 500 korisnika Narodne kuhinje, a Senta postala grad bez gladnih ljudi, kompanija JTI predala je tradicionalnu novogodišnju donaciju humanitarnoj organizaciji Karitas.

Rad Narode kuhinje u ovom bačkom gradu umnogome zavisi od donatora, od kojih je kompanija Japan tobako international naveća. Makoto Očiai, direktor fabrike JT International a.d. Senta, podsetio je da već osam godina pomažu rad Narodne kuhinje:

- Dokle god u Senti ima ljudi koji zavise od ovih obroka i treba im pomoć, mi ćemo nastaviti da je pružamo. Uvereni smo da je obaveza velikih kompanija da budu deo rešenja svakodnevnih problema zajednice u kojoj posluju- poručio je Očiai. Jozef Nađ, predsednik humanitarne organizacije Karitas, podvukao je da je ova donacija od presudnog značaja za nesmetan rad Narodne kuhinje:

-Svake godine smanjuje se pomoć koju dobijamo iz inostranstva. Budući da se za razliku od toga pomoć JTI svake godine povećava, polako nam postaje osnovni izvor sigurnosti i jedan od stubova koji nas održavaju, uz pomoć lokalne samouprave- naveo je Nađ.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track