UZBUNA U MAJDANPEKU: Evakuacija grada ako ne dođe struja do sutra ujutru!

Ugroženi životi

UZBUNA U MAJDANPEKU: Evakuacija grada ako ne dođe struja do sutra ujutru!

Srbija -
Najveći problem je to što je 5.000 stanovnika bez grejanja, kaže Dejan Vagner

Predsednik opštine Majdanpek, Dejan Vagner nije zadovoljan radom na popravci dalekovoda od strane Elektromreža Srbije, i najavljuje da će od sutra, ukoliko struje ne bude bilo 5.000 građana biti evakuisano.

- Dobio sam informaciju od nadležnih iz ovog preduzeća da se radi i pokušava da se otkloni kvar. Stičem utisak da se vrlo neozbiljno pristupilo ovoj situaciji od strane Elektromreža Srbije. Ne mogu da verujem da je u 15 časova informacija bila da je dalekovodod proveren i ispravan, i da se čeka rešavanje tehničkog problema u

Trafostanici "Majdanpek 1" i da će za dva sata biti struje, i kad je to prošlo i probano puštanje struje, bilo je bezuspešno jer je dalekovod neispravan. Imam utisak da trasa dalekovoda nije fizički obiđena, i sve informacije koje imam kazuju da je provera trasa dalekovoda obavljena pomoću radar signala. Zbog toga smatram da su neozbiljno shvatili ovu situaciju – kaže Vagner.

Bez grejanja 5.000 ljudi

On kaže da je najveći problem to što je 5.000 stanovnika bez grejanja, i da će biti prinuđen da u slučaju da struje ne bude ni ujutru, da evakuiše celokumno stanovništvo.- Najveći problem je daljinsko grejanje i 5000 stanovnika koji se smrzavaju. Po meni je već u pitanju humanitarna katastrofa i kakve će biti posledice, videćemo. Sad smo u situaciji da razmišljamo da li i gde da evakuišemo oviliki broj ljudi, jer niko ne zna da nam kaže "dobićete struju u to i to vreme". Ako se ovo ne reši preko noći biće vanredne situacije i biće i krenućemo sa evakuacijom stanovništva – izričit je Vagner.

ED Jugoistok Niš poslao je svoje ekipe i opremu u Majdanpek kako bi pomogli ekipama Elektromreže Srbije u otklanjanju kvara, rekao je večeras Dragoslav Pavlović, šef kabineta direktora Privrednog društva Jugoistok Darka Bulatovića.

U Majdanpek su upućeni elektromonteri iz Negotina, Bora i Zaječara, kao i specijalna ekipa za visoki napon iz Niša.- Ukupno je u taj grad upućeno oko 30 ljudi i potrebna oprema. Kasnije, kada kvar bude otklonjen na dalekovodima, oni će raditi na uspostavljanju napona u najkraćem roku za svako domaćinstvo - napomenuo je Pavlović.

MUP obezbedio tri agregata

Ministarstvo unutrašnjih poslova - Sektor za vanredne situacije obezbedio je tri agregata za Majdanpek, a na području Timočke krajine nema ugroženih stanovnika, saopštio je danas MUP.Dva agregata obezbeđena su sinoć kako bi se omogućilo snabdevanje električnom energijom bolnice u Majdanpeku, u čijem sklopu se nalazi i porodilište. Tokom današnjeg dana obezbeđen je agregat velikog kapaciteta, u saradnji sa Srpsko-ruskim humanitarnim centrom, koji se trenutno pušta u rad.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track