BELI SE CRNI VRH: Najhladniji sa minus 4 i 10 centimetara snega
Foto: Rojters

Vreme u Srbiji

BELI SE CRNI VRH: Najhladniji sa minus 4 i 10 centimetara snega

Srbija -
Najtoplije je u Dimitrovgradu gde je izmereno 7 i u Kragujevcu, Velikom Gradištu i na Zlatiboru, gde je temperatura vazduha iznosila 6 stepeni

BEOGRAD - U Srbiji je jutros najhladnije na Crnom Vrhu, gde su u sedam časova izmerena minus četiri stepena i gde je sneg visok 10 centimetara.

Najtoplije je u Dimitrovgradu gde je izmereno sedam i u Kragujevcu, Velikom Gradištu i na Zlatiboru, gde je temperatura vazduha iznosila šest stepeni, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.U Novom Sadu, Banatskom Karlovcu, Beogradu, Smederevskoj Palanci i Ćupriji izmereno je pet, a na Paliću, u Somboru, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Požegi, Kraljevu, Kuršumliji, Leskovcu i Vranju četiri stepena.

U Zrenjaninu, Kikindi, Negotinu, Sjenici, na Kopaoniku i u Kruševcu izmerena su tri, a u Nišu i Zaječaru dva stepena.Savet vozačima da bez zimske opreme ne kreću na put

Javno preduzeće "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo, saopštilo je danas to preduzeće.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice, pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji. Na najopterećenijim putni pravcima prvog prioriteta - autoputevima kolovozi su suvi, a na autoputu Niš - granica sa BJR Makedonijom kolovoz je delimično vlažan i bez snega. I na državnim putevima prvog prioriteta kolovozi su suvi, a delimično su vlažni i bez snega na putevima Čačak/Požega (Asanovac) - Požega, Valjevo/Požega (Bačevci) - Kosjerić - Požega - Arilje iKraljevo - Novi Pazar - granica sa Crnom Gorom.

Na području Beograda na putnom pravcu Lazarevac - Aranđelovac kod mesta Bukovik, zbog delimično vlažnog kolovoza u dužini od 200 metara preporučuje se oprezna vožnja. Na području Zaječara povremeno pada sitna kiša, ima pojava sumaglice i magle, a kolovozi u nižim predelima su mokri, dok u višim predelima ima poledice. Na većini putnih pravaca na tom području naročito na putevima drugog i trećeg prioriteta, sneg i led, praćeni vetrom, obaraju grane i manja drveća na kolovoz i prave manje smetnje u odvijanju saobraćaja.

Vidljivost je na tom području mestimično smanjena zbog magle, uglavnom na prevojima na oko 30 do 50 metara, a ima pojava sitnih odrona, duž nestabilnih kamenih kosina u klisurama, usecima i zasecima.Zabrana za šlepere i kamione važi na putnim pravcima, gde je obavezna zimska oprema,Sremput/Valjevo - Šabac - Koceljeva - Valjevo, Valjevo - Požega, Koceljeva - Valjevska Kamenica.Usled majskih poplava neprohodni su putni pravci Krupanj - Gračanicai Krupanj - Radaljska Banja - Radalj.Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini i Divčibarama su prohodni, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track