PALMA: Dodatno smanjenje plate direktorima JP i gradskim funkcionerima
Foto: Kurir Štampano

Opšta štednja

PALMA: Dodatno smanjenje plate direktorima JP i gradskim funkcionerima

Srbija -
Moramo da se solidarišemo sa onima koji su ranije punili budzet grada, penzionerima, kojima su umanjena primanja, i sa onima koji sada pune, radnicima, rekao je Marković

JAGODINA - Predsednik Skupštine grada (SG) Jagodine Dragan Marković Palma, izjavio je danas da će plate dodatno biti smanjene direktorima Javnih preduzeća (JP) u Jagodini biti dodatno smanjene plate a članovima Nadzornih odbora (NO) i Komisijama u ukinute nadoknade.

"Moramo da se solidarišemo sa onima koji su ranije punili budzet grada, penzionerima, kojima su umanjena primanja, i sa onima koji sada pune, radnicima", rekao je Marković na sednici Skupštine grada.

Većina NO u JP na nivou grada ne prima naknadu, osim u jednom i preporučćemo da i to preduzeće na planira sredstva za iduću godinu za te namene, dodao je Marković i napomenuo da "ima informaciju" da i članovi NO tog preduzeca nisu primili naknade.

"Predlog je i da se direktorima JP smanje plate, videćemo koliko i da na taj način da pokažemo građanima da moramo da se soldarišemo sa njima i da plate koje primaju funkcioneri i direktori JP smanjimo", rekao je Marković.

On je podsetio da ima JP koja ne posluju pozitivno, "ne svojom krivicom i što su ti direktori nesposobni već je ekonomska klima takva kakva jeste i ta preduceza ne mogu da posluju pozitivno. Ali ako ne mogu da posluju pozitivno ne mogu ni direktori da imaju velike plate".

"To je generalno naš stav", rekao je Marković.

Odbornicu Skupštine, danas su prihvatili preporuku Gradskog veća da se predsedniku Skupštine (Markoviću) gradonačelniku Ratku Stevanoviću i njegovoj zamenici Snežani Vukašinović, dodatno umanje plate za deset odsto, na zakonsko umanjenje države.

Komentarišući prihvatanje preporuke, Marković je napomenuo da su se "njih troje dogovorili da prvi umenje plate" i da će svoju platu, koja će po novom biti 61.501 dinara, "trošiti za gorivo" "Mi smo jedini grad u Srbiji gde odbornici ne primaju ni palte ni dnevnice, ni putne troškove, jedni grad u Srbiji gde članovi Gradskog veća ne primaju plate, u drugima gradovima su njihove plate i do 100.000 dinara", rekao je Marković, napominjući da ne može neko za radno vreme od dva sata u dva meseca da prima platu od 100.000 dinara,

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track