SPASLI ŽIVOT: Pronađen planinar izgubljen na Rtnju!
Foto: Gorska Sl

Efikasna akcija GSS

SPASLI ŽIVOT: Pronađen planinar izgubljen na Rtnju!

Srbija -
U saopštenju GS S navedeno je da je u nedelju oko 18 sati na dežurni telefon GS S stanice Boljevac primljen poziv da je planinar, pri povratku sa vrha Šiljak, zbog gustog šiblja izgubio stazu i ima problema sa snalaženjem

BEOGRAD - Brzom intervencijom spasilaca Gorske službe spasavanja Srbije iz stanice Boljevac, pronađen je planinar A. M. (37) iz Sokobanje, koji je u nedelju u popodnevnim satima zalutao na Rtnju.

U saopštenju GS S navedeno je da je u nedelju oko 18 sati na dežurni telefon GS S stanice Boljevac primljen poziv da je planinar, pri povratku sa vrha Šiljak, zbog gustog šiblja izgubio stazu i ima problema sa snalaženjem.

Spasioci su zajedno sa planinarima iz Boljevca i Sokobanje odmah krenuli na teren i planinar je pronađen bez ikakvih povreda oko 21 sat na platou sa južne strane planine. Planinar je otpraćen do naselja Rtanj i time je akcija uspešno završena, stoji u saopštenju.

Gorska služba spasavanja Srbije je dobrovoljna organizacija čiji je osnovni cilj pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima.

GS S Srbije danas sačinjava oko 250 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, ronioci, skijaši i paraglajderisti.

Zakonom o vanrednim situacijama, Gorska služba spasavanja Srbije je uvrštena u činioce zaštite i spasavanja u Srbiji i definisana kao strateški partner Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije za izvođenje spasavanja na nepristupačnim terenima, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja