ZABELELA SE SRBIJA: Sneg pada u Ivanjici, Gornjem Milanovcu i Lučanima, putevi prohodni
Foto: Rojters

Do 10 centimetara

ZABELELA SE SRBIJA: Sneg pada u Ivanjici, Gornjem Milanovcu i Lučanima, putevi prohodni

Srbija -
Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu. Od Ivanjice prema Javoru i Goliji postoji zabrana saobraćaja prema Močiocima za kamione sa prikolicama i šlepere

ČAČAK - Na području opština Ivanjica, Lučani i Gornji Milanovac jutros je pao sneg, u višim predelima ima i do 10 centimetara snežnog pokrivača, ali su svi putevi prohodni i saobraćaj se odvija bez problema.

U nižim predelima opštine Ivanjica snega ima oko tri, a u višim 10 centimetara, rekla je Nada Tošović iz Sektora za održavanje puteva. "Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu. Od Ivanjice prema Javoru i Goliji postoji zabrana saobraćaja prema Močiocima za kamione sa prikolicama i šlepere", kazala je ona.

Tošović je dodala da uprkos tome što se saobraćaj odvija otežano, svi putevi su prohodni.Tošović je apelovala na vozače da poštuju saobraćajnu signalizaciju, ograničenje brzine od 40 kilometara na čas i upotrebljavaju zimsku opremu.

Direktor JP Putevi iz Gornjeg Milanovca Jovica Carević kaže da je u jutarnjim satima pao sneg na čitavom području ove opštine."Jedini problem je bio na regionalnom putu Gornji Milanovac - Pranjani, na potezu između sela Brezna i Teočin gde autobus nije mogao da prođe. Međutim do 10 časova svi putevi su raščišćeni, a i došlo je do naglog otopljavanja tako da snega nema na kolovozima", rekao je on.

Na Rudniku, kako je dodao, ima snega, ali se saobraćaj odvija bez ikakvih problema.U Direkciji za izgradnju opštine Lučani kažu da se u višim delovima gornjeg Dragačeva formiralo oko 10 centimetara snežnog pokrivača."Sve ekipe su u pripravnosti, tamo gde ima snega raščišćavaju ga, međutm, nema problema sa odvijanjem saobraćaja jer su sve saobraćajnice prohodne", rekao je Savo Joksimović iz Direkcije Tanjugu.U Čačku trenutno pada slaba kiša, a u popodnevnim satima se, prema podacima RHMZ, očekuje slab sneg.Prema rečima nadležnih iz JP Gradac obezbeđne su dovoljne količine soli i rizle u slučaju pojave leda na saobraćajnicama i formiranja većeg snežnog pokrivača.Vozači, oprez: Moguća poledica na kolovozu

Javno preduzeće "Putevi Srbije" pozvalo je sve učesnike u saobraćaju da danas i u toku noć povećaju oprez u vožnji, zbog moguće kiše i snega na jugu i jugoistoku i u brdsko-planinskim predelima i stvaranja poledice na kolovozu. Zbog vlažnih kolovoza i niskih temperatura u večernjim i jutarnjim satima, koje se očekuju prema najavi Hidrometeorološkog zavoda Srbije, ovo preduzeće podseća vozače da koriste zimske pneumatike, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju.

Sneg prekrio brda oko KraljevaSneg koji od jutros pada u pojedinimbrdsko - planinskim predelima oko Kraljeva dostigao je visinu od 15 centimetara, a očekuje se da će tokom dana biti i veća.Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Radoica Kočović rekao je Tanjugu da bi i u gradskom području danas moglo da padne oko pet centimetara snega. "Putari su spremni, a soli i agregata ima u dovoljnim količinama. Vozačima se savetuje oprezna vožnja u brdskim predelima na području Kraljeva, kako ne bi došlo do neželjenih posledica, odnosno sletanja sa puta", rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track