PUKLA CEV: Kruševac bez grejanja do večeras!
Foto: Kurir

Do 21 čas normalizacija

PUKLA CEV: Kruševac bez grejanja do večeras!

Srbija -
Morali smo da zaustavimo grejajne kako bismo sanirali kvar. Zavarili smo mesto gde je došlo do pucanja, i počinjemo da punimo sistem

KRUŠEVAC - Većina Kruševljana ostala je danas bez grejanja zbog pucanja cevi u centralnom toplotnom izvoru, sa koga se snabdeva oko 80 odsto korisnika Gradske toplane, rekli su u tom javnom preduzeću.

"Pukla je cev na potisnom vodu prema gradu, morali smo da zaustavimo grejajne kako bismo sanirali kvar. Zavarili smo mesto gde je došlo do pucanja, i počinjemo da punimo sistem", rekao je Agenciji Beta direktor Gradske toplane Dragan Azdejković.

Precizirao je da će se popodne, kako se sistem bude punio, znati i koliko je vode isteklo, odnosno kada će Kruševljani dobiti grejanje. Očekuje da bi to trebalo da bude najkasnije do 21.00 večeras. Gradske toplana u Kruševcu snabdeva oko 8.000 korisnika, greje većinu ustanova, javnih preduzeća, vrtića i škola.

Sistem je od početka sezone tri puta potpuno pražnjen zbog havarija nastalih usled ulaska peska i kamenja u sistem tokom letošnje rekonstrukcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja