REKOVAC: Voda ispravna i sme da se pije!
Foto: Shutter

Lep poklon za Novu godinu

REKOVAC: Voda ispravna i sme da se pije!

Srbija -
Neispravnost vode prouzrokuje jedan od bunara u vodosistemu, pogotovu u slučajevima obilnih padavina. On je sada isključen

REKOVAC - Voda u Rekovcu je od jutros ponovo ispravna i upotrebljiva za piće, rekao je predsednik te opštine Predrag Đorđević.On je istakao da su sve analize izvršene poslednjih dana pokazale da je voda zdravstveno ispravna i da se može upotrebljavati za piće i spremanje hrane.

Neispravnost vode prouzrokuje jedan od bunara u vodosistemu, pogotovu u slučajevima obilnih padavina. On je sada isključen, a višetruke uporedne laboratorisjke analize, uzastopnih i konstastntnih, uzorkovanja su pokazale da je voda fizički hemijski ispravna, rekao je Đorđević.Saniatarna inspekcija je, zbog povećanog sadržaja nitrita, 9. decembra, zabranila upotrebu vode za piće i pripremu hrane iz gradskog vodovoda u Rekovcu.Proteklih nedelja, građani su koristili vodu iz devet cisterni koje su se zbog niskih temperatuaara poslednjih dana zamrzavale.Vodovod u Rekovcu star je oko 30 godina i u martu i aprilu ove godine voda iz njega je bila zabranjena 23 dana zbog fizičko hemijske neispravnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track