U UŽICU VEJE  : Na Zlatiboru 30 cm snega, svi putevi prohodni
Foto: Kurir

Obavezna zimska oprema

U UŽICU VEJE : Na Zlatiboru 30 cm snega, svi putevi prohodni

Srbija -
Snega jedino ima do 20 centimetara na seoskim putevima, ali će i oni biti očišćeni do kraja dana, kao i ulice u višim zonama grada

ZLATIBOR, UŽICE - Sneg jačeg intenziteta pada od jutros u užičkom i zlatiborskom kraju, ali su svi putni pravci prohodni,a saobraćaj se odvija u skladu sa zimskim uslovima,rečeno je u Zimskoj službi na Mačkatu.

Sve ekipe Puteva su na terenu i sneg je očišćen na magistralnim putevima,dok ga na lokalnim na kolovozu ima oko 5 centimetara. Za sve vozače obavezna je zimska oprema, a za sada nema zabrane za teretna vozila. Sneg nije napravio ni veće probleme u saobraćaju na području Užica,gde su, kako je rečeno u Zimskoj službi Niskogradnje svi putevi prohodni. Snega jedino ima do 20 centimetara na seoskim putevima, ali će i oni biti očišćeni do kraja dana, kao i ulice u višim zonama grada.

Usled snažne mećave koja od sinoć zasipa Zlatibor na ovoj planini je tridesetak centimetara snega, a za par sati zavejano je i Užice. Mehanizacija čajetinskih komunalnih preduzeća oko deset sati počela je drugi krug čišćenja ulica u centru Zlatibora i puteva prema Jablanici, Gostilju, Ljubišu, Rožanstvu i ski centru Tornik. Po rečima Milomira Kaljevića, šefa zimske službe održavanja u Čajetini, sve ekipe su na terenu a najprometniji pravci se zasipaju rizlom i solju.

(Tanjug/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track