UPOZORENJE HIDROMETEREOLOGA: Zbog hladnoće priobalni led na većini reka u Srbiji
Foto: Beta

Republički hidrometeorološki zavod

UPOZORENJE HIDROMETEREOLOGA: Zbog hladnoće priobalni led na većini reka u Srbiji

Srbija -
Temperatura vode na rekama naredna dva dana imaće tendenciju daljeg postepenog hlađenja, odnosno opadanja na Dunavu, Savi i Tisi, na Velikoj, Zapadnoj i Južnoj Moravi sa pritokama, kao i na Kolubari, Mlavi, Peku i Timoku imaće tendenciju daljeg hlađenja

BEOGRAD - Na nekoliko većih reka u Srbiji zbog hladnog vremena prognozirana je pojava kratkotrajnog priobalnog leda a na banatskim vodotokovima manje povećanje debljine postojećeg leda.

Temperatura vode na rekama naredna dva dana imaće tendenciju daljeg postepenog hlađenja, odnosno opadanja na Dunavu, Savi i Tisi, upozorio je danas Republički hidrometeoroloski zavod.

Na Dunavu, Tisi i na Savi "nema uslova za pojavu leda veće gustine, osim u plićacima, rukavcima i kanalima gde se očekuje, danas i sutra kratkotrajna pojava priobalnog leda i delimičnog ledostaja".

Temperatura vode na Velikoj, Zapadnoj i Južnoj Moravi sa pritokama, kao i na Kolubari, Mlavi, Peku i Timoku imaće tendenciju daljeg hlađenja "sa kratkotrajnom pojavom priobalnog leda i retkog ledohoda".

Na banatskim vodotocima formirani ledostaj, danas i sutra "imaće tendenciju zadržavanja sa manjim povećanjem debljine leda", naveo je RHMZ na svom sajtu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track