NA KOPAONIKU SNEG DO POJASA: Izmereno minus 7!
Foto: Beta

NA KOPAONIKU SNEG DO POJASA: Izmereno minus 7!

Srbija -
Na Kopaoniku je sneg visok 68 centimetara, a visina utabanog snega na stazama je do 50 centimetara

BEOGRAD - U Srbiji je danas najhladnije na Kopaoniku, gde je u 13 časova izmereno minus sedam stepeni i gde trenutno pada slab sneg, a najtoplije je u Somboru gde je temperatura vazduha iznosila devet stepeni.Slab sneg trenutno pada i u Sjenici i Vranju, a slaba kiša u Kraljevu i Kruševcu, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Na Kopaoniku je sneg visok 68 centimetara, Zlatiboru 23, u Sjenici 20, Dimitrovgradu i Vranju 12, na Crnom Vrhu devet, Leskovcu osam, Nišu dva, a u Kuršumliji jedan centimetar.Na Crnom Vrhu izmerena su mnus četiri, u Sjenici minus dva, a na Zlatiboru nula stepeni. Na Paliću je izmereno osam, u Novom Sadu, Kikindi, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Negotinu i Zaječaru sedam, a u Zrenjaninu, Banatskom Karlovcu, Valjevu i Beogradu šest stepeni.U Kragujevcu, Smederevskoj Palanci i Kuršumliji izmereno je pet, Velikom Gradištu, Požegi, Kraljevu, Kruševcu, Ćupriji, Nišu, Leskovcu i Dimitrovgradu tri, a u Vranju dva stepena.

Gvozdac: Nova žičara počela s radom

Nova šestosedna žičara na lokaciji Gvozdac na Kopaoniku puštena je danas u rad, a njen kapacitet je 1.800 skijaša na sat i prostire se na dužini od 1.234 metara, saopštila su Skijališta Srbije.Najmodernija šestosedna žičara sa haubama i grejačima na sedištu, prva takvog tipa u Srbiji, od danas prevozi skijaše u ski centru Kopaonik, a za sve ljubitelje zimskih sportova pripremljena je prateća staza, koja je za ovu sezonu produžena za 400 metara.

Žičaru čini 11 stubova i 48 korpi za sedenje, a proizvođač je kompanija "Leitner AG-SpA" iz Italije.Puštanjem u rad te žičare, skijašima i borderima na raspolaganju je 21 žičara i 27 staza, kao i staza za nordijsko skijanje. Visina utabanog snega na stazama je do 50 centimetara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track