Najnovije vesti

MINISTARKA U UŽICU: Gasovodu dozvola za rad
Foto: Tnajug

Cena priključka biće prepolovljena

MINISTARKA U UŽICU: Gasovodu dozvola za rad

Srbija
U Užicu ima 12.000 privatnih ložišta na čvrsto gorivo i prelaskom na gas zagađenje bi se znatno smanjilo, a četvrta gasna stanica je nedavno puštena u rad

UŽICE - Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je sve potrebne dozvole za rad četiri merno regulacione stanice gasovoda u Užicu, što je deo velikog projekta gasifikacije tog grada sa ciljem smanjivanja aerozagađenja, izjavila je ministarka Zorana Mihajlović tokom današnje posete tom gradu.

Mihajlović je tokom obilaska četvrte stanice izjavila novinarima da je sa tim dozvolama ispunjeno obećanje koje je ranije dato, kao i da je ostala još peta gasna stanica koja će tek dobiti dozvolu nakon dešavanja određenih imovinsko-pravnih odnosa.

U Užicu ima 12.000 privatnih ložišta na čvrsto gorivo i prelaskom na gas zagađenje bi se znatno smanjilo, a četvrta gasna stanica je nedavno puštena u rad.

Gradske vlasti Užica su takođe najavile da će u dogovoru sa "Užice gasom" biti prepolovljena cena priključka za gas."Sve je ovo izgrađeno još 2008. godine i građani Užica su čekali godinama da budu priključeni na gasovod. Da je sve rađeno kako je trebalo 2008. onda bi i zagađenje sada bilo manje i koristilo bi se efikasnije gorivo", istakla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, sve dozvole za četiri stanice su donete u prethodnih godinu dana i proces njihovog dobijanja je započet kada je ona bila na čelu Ministarstva energetike.

Mihajlović je poručila da su sve te njene aktivnosti na lokalnom nivou deo starteškog cilja vlade- a to je održiva infrastruktura i bolji život građana."Ali, sve što radimo, moramo da radimo po propisima i tako da građani dugo ne čekaju", rekla je Mihajlović.Ona je takođe dodala da njeno ministarstvo ima odličnu saradnju sa gradskim vlastima Užica.

Gradonačlenik Užica Tihomir Petković rekao je da je za taj grad značajno što su posle dugo vremena uz podšku ministarke dobili dozvole za četiri merne regulacione stanice gasovoda i da će to omogućiti da gradska toplana koristi gas u punom kapacitetu."Mi ćemo u narednih nekoliko dana krenuti sa smanjenjem cene priključka gasa i "Užice gas" će doneti odluku da cena bude smanjena sa 980 na 490 evra", rekao je gradonačelnik.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...