POMAMILI SE BUGARI: Spasa im nema, odlepili za peglanim kobasicama iz Pirota!
Foto: Youtube

Manifestacija u Pirotu

POMAMILI SE BUGARI: Spasa im nema, odlepili za peglanim kobasicama iz Pirota!

Srbija -
Prošle godine su turisti za vreme Sajma peglane kobasice, u pirotskim kafanama, restoranima, trgovinama i drugim objektima ostavili oko pola miliona evra, a osim Bugara očekuju se i Makedonci

PIROT- Interesovanje za predstojeći Sajam peglane kobasice, koja je zbog svojih afrodizijačkih svojstava poznata i kao pirotska vijagra, je ogromno pa se očekuje da u Pirot 31. januara i 1. februara dođe 1.000 turista iz Bugarske, koji su preko dvadesetak turističkih agencija iz ove susedne zemlje već izvršili rezervacije.

Prošle godine su turisti za vreme Sajma peglane kobasice, u pirotskim kafanama, restoranima, trgovinama i drugim objektima "ostavili" oko pola miliona evra.

Kako je izjavio direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov, interesovanje postoji i iz Makedonije, ali i iz cele Srbije pa se očekuje da ova tradicionalna manifestacija obori rekorde kada je reč o poseti.

"Ove godine smo znatno postrožili uslove za proizvođače u pogledu kvaliteta peglane kobasice pa su svi uzorci od 35 proizvođača prošli rigorozne kontrole na Veterinarskom specijalističkom institutu u Nišu.

Svi uzorci su uspešno prošli testove, ispravni su, pa će proizvođači dobiti i uverenja da su njihovi proizvodi potpuno ispravni i odličnog kvaliteta.Imamo oko hiljadu rezervacija iz Bugarske, za Sajam se interesovalo preko dvadeset turističkih agencija iz susedne zemlje tako da očekujemo veliki broj turista iz ove zemlje, ali i iz cele Srbije, a interesovanja ima i iz Makedonije", kaže Zlatkov.

Po njegovim rečima, osim proizvođača peglane kobasice, na sajmu će se predstaviti i proizvođači sira, pirotskog kačkavalja i drugih prerađevina od mleka, ali i desetak srpskih vinarija. Osim toga, ispred hale "Kej", u kojoj će se manifestacija održati, biće mesta i za 40 do 50 proizvođača suvenira.

"Promoter i prijatelj ovogodišnje manifestacije je poznato tv lice Zoran Kesić, popularni voditelj emisije "24 minuta".

Cena ulaznica za prvi dan biće 400 dinara, a za drugi dan manifestacije 200 dinara", kaže direktor Zlatkov.

Svečano otvaranje biće priređeno 31. januara tačno u podne, a kapije sajma biće otvorene dva sata ranije.Generalni pokrovitelj manifestacije je opština Pirot, a organizatori su Turistička organizacija Pirot, Sportski centar Pirot i Dom kulture u Pirotu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track