HAJKA NA RAJCU: Najlepšu lisicu ulovio Jovan Vasilijević
Foto: AP

Zlatna rajačka lisica 2015.

HAJKA NA RAJCU: Najlepšu lisicu ulovio Jovan Vasilijević

Srbija -
Za najlepše pse, učesnike ove lovne manifestacije, proglašeni su Džafer, srpski gonič, Musa, posavski gonič i Rambo, srpski gonič

LJIG - Na lovno-turističkoj manifestaciji "Zlatna rajačka lisica 2015", održanoj u Rajcu, najlepše lisice su ulovili Jovan Vasilijević iz Kadine Luke, i Ilija Milovnović i Slavoljub Stevanović, obojica iz sela Slavkovce.

Na "Zlatnoj rajačkoj lisici 2015", održanoj u nedelju u organizaciji ljiškog Lovačkog udruženja i podršku tamošnje Turističke organizacije, učestvovalo je oko 120 lovaca iz zemlje i okruženja, koji su se nadmetali i u gađanju glinenih golubova, a održana je i smotra pasa, nakon čega su proglašene najlepše lisice i uručene nagrade.

Foto: Beta
Foto: Beta

Žiri su činili predstavnici Lovačkog udruženja (LU), veterinarski inspektori i radnici stručne službe lovišta. Prema rečima Zorana Đurđića iz LU "Ljig" i upravnika lovišta, najbolji strelci su Stevan Đutić iz Banatskog Brestovca, Duško Stupar iz Vršca i Aleksandar Matović iz Gornjih Banjana.Najlepši psi su Džafer, srpski gonič, vlasništvo Dejana Uskokovića iz Jajčića, Musa, posavski gonič i Rambo, srpski gonič. Inače, ova lovno-turistička manifestacija održava se od 1988. godine na obroncima Rajca i okuplja oko 1.000 lovaca iz Srbije i inostranstva. Prva je u našoj zemlji sa tako dugom tradicijom i uvek se održava prve sedmice februara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track