Najnovije vesti

ALBANCI PRONAŠLI NOVU RUTU: Mađarska otpala, sad idu preko Crne Gore
Foto: Reuters

S Kosova masovno beže u EU

ALBANCI PRONAŠLI NOVU RUTU: Mađarska otpala, sad idu preko Crne Gore

Srbija
18:04h
Pronaći ću bilo koji put samo da više ne ostanem na Kosovu. Ne može da se živi bez posla. Ovde nema nade za život, rekao je Albanac koji se s porodicom preko Albanije uputio ka crnogorskoj granici

PRIŠTINA - Odlazak sa Kosova albanskih stanovnika ne jenjava, iako je na administrativnom prelazu Merdare sada onemogućen prelaz autobusa sa emigrantima da preko Srbije idu prema Mađarskoj.

Kako prenose prištinski mediji, večeras veliki broj ljudi, uglavnom privatnim automobilima, ide ka prelazu Vrmici sa Albanijom, kako bi potom iz Albanije prešli u Crnu Goru, pa potom pokušali da odu u neku od zemalja Evropske unije.Kako javljaju mediji, oni koji večeras odlaze sa Kosova uglavnom koriste porodična vozila da bi tako izbegli eventualnu mogućnost da, ako idu autobusima, budu sprečni da napuste Kosovo."Pronaći ću bilo koji put samo da više ne ostanem na Kosovu. Ne može da se živi bez posla. Ovde nema nade za zivot", rekao je jedan od onih koji je sa porodicom večeras izašao sa Kosova u pravcu Albanije."Povećan je broj građana koji prelaze u Albaniju. Oni kažu da idu radi zabave u Albaniju, ali se više ne vraćaju", rekao je izvor iz carine za agenciju "Prizreni Press".

Dnevnik na albanskom jeziku "Blic" navodi da se broj izbeglih sa područja Prizrena i dalje se ne zna, ali se saznaje da u školama u ovoj regiji veliki broj učenika više ne pohađa nastavu.(Danas)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...