GORNJI MILANOVAC: Zaposleni u Domu zdravlja dobili plate posle dve godine
Foto: Rojters

Otišli na sud

GORNJI MILANOVAC: Zaposleni u Domu zdravlja dobili plate posle dve godine

Srbija -
Predsednik Opštine Milisav Mirković rekao je da je ovu ponudu prihvatilo 36 radnika, a da petoro nije i njima su isplaćene plate za januar, jer su tužbama blokirali žiro racun Doma zdravlja

GORNJI MILANOVAC - Posle skoro dve godine zaposleni u Domu zdravlja u Gornjem Milanovcu koji nisu na spisku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, dobili su plate zahvaljujući lokalnoj samoupravi. Odlukom Opštinskog veća u budžetu opštine planirana su sredstva za isplatu primanja stomatolozima, lekarima i ostalom osoblju koji nisu ažurirani u nadležnom fondu, pod uslovom da prihvate da se dug plati početkom iduće godine.

Predsednik Opštine Milisav Mirković rekao je za agenciju Beta da je ovu ponudu prihvatilo 36 radnika, a da petoro nije i njima su isplaćene plate za januar, jer su tužbama blokirali žiro racun Doma zdravlja.

"Sada će uredno primati plate, a dug zbog koga su podneli tužbe, počeće da se isplaćuje krajem ove i početkom iduće godine, ali smo zaključili da nema otpuštanja niti prijema novih radnika bez saglasnosti u Ministarstva zdravlja", rekao je Mirković.

On je istakao da planirana sredstva za ove namene u iznosu od sedam miliona dinara neće biti dovoljna i da će se rebalansom budžeta obezbediti razlika, ali je najvažnije da zdravstveni radnici budu svi u istom položaju i da primaju uredno plate.

Oni koji nisu prihvatili ovu ponudu najavljuju da će i dalje voditi sudske sporove i tražiti da se prvo isplate plate koje su odavno zarađenje jer "obećanja često ostaju neispunjena".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track