Sedam godina od tragedije u Laundžu: Svaka godina sve teža i teža!
Foto: Slađana Stojanović

Pomen nastradalima

Sedam godina od tragedije u Laundžu: Svaka godina sve teža i teža!

Srbija -
U tragediji živote su izgubili Vladan Dragović (22), Mirjana (23) i Miloš Pekić (19), Branka Saković (18), Milena Kolundžić (23), Boris Jekić (19), Marija Gavrančić (23) i Dušica Kulaš (23)
1 / 9 Foto: Slađana Stojanović

NOVI SAD - Porodice i prijatelji nastradalih u požaru u kafiću "Laundž" i zamenik predsednika Skupštine Grada Novog Sada Miroslav Ilić položili su cveće ispred spomen-ploče u Zmaj Jovinoj ulici, gde je 17. februara 2008. godine izbio požar u kojem je nastradalo osmoro mladih ljudi.

U paljenju sveća i polaganju venaca pridružili su se i mnogobrojni građani koji su ćuteći odali počast žrtvama ove tragedije koja nije bila poslednja iako su se svi tome nadali.

- Gledam drugare, razrednu, i svu ovu decu koja su došla, koja su poznavala moju decu.Suđenje je završeno, nemam šta da kažem, Nemam snage da pričam Svaka godina je sve teža I teža - rekao je za Milan Pekić, otac stradalih Miloša (19) i Mirjane (23),Zamenik predsednika Skupštine rekao je da se uzroci nesreće od pre sedam godina osećaju i danas, a pokazali su propuste u sistemu protivpožarne zaštite.

-Sa druge strane, pokazali su i propuste u sistemu nadležnosti i pravovremenog reagovanja odgovarajućih službi i nadležnih inspekcija. Novi Sad nema direktnu nadležnost prema protivpožarnoj zaštiti, ali je u proteklom periodu značajno uloženo u opremanje novosadske vatrogasne brigade – rekao je Miroslav Ilić.

Kako je dalje rekao, ljudski faktor kao uzrok ove nesreće, a odgovornost za ovakvu nesreću obuhvata celokupno društvo.U tragediji živote su izgubili Vladan Dragović (22), Mirjana (23) i Miloš Pekić (19), Branka Saković (18), Milena Kolundžić (23), Boris Jekić (19), Marija Gavrančić (23) i Dušica Kulaš (23).

(S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track