SMRZLA SE SJENICA: Ledeno jutro na minus 19
Foto: Rojters

Jutros najtoplije u Negotinu

SMRZLA SE SJENICA: Ledeno jutro na minus 19

Srbija -
Sneg je na Kopaoniku visok 95 centimetara, Crnom Vrhu 37, Zlatiboru i u Sjenici 23, a u Negotinu pet centimetara

SJENICA - U Srbiji je jutros najhladnije u Sjenici, gde je u 7 časova izmereno minus 19, a najtoplije u Negotinu, gde je temperatura iznosila jedan stepen iznad nule.

Na Zlatiboru i u Dimitrovgradu izmereno je minus 11, a u Velikom Gradištu, Požegi, na Kopaoniku i u Chupriji minus 10 stepeni, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Kuršumliji je izmereno minus devet, Kragujevcu, na Crnom Vrhu, u Leskovcu i Vranju minus osam, a u Valjevu, Kruševcu i Nišu minus sedam stepeni. U Loznici, Sremskoj Mitrovici, Smederevskoj Palanci i Kraljevu izmereno je minus šest, a u Somboru, Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi i Zaječaru minus pet stepeni. U Banatskom Karlovcu su izmerena minus četiri, a na Paliću i u Beogradu minus tri stepena.

Sneg je na Kopaoniku visok 95 centimetara, Crnom Vrhu 37, Zlatiboru i u Sjenici 23, a u Negotinu pet centimetara.

Opasnost od poledice, po kotlinama ima magle

Zbog niskih temperatura jutros jeizražena opasnost od poledice, a po kotlinama i duž rečnih tokova ima magle, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS). Na putevima prvog i drugog reda, kolovozi su mestimično vlažni, a snega ima u raskvašenom stanju na teritoriji Zaječara, Užica,Novog Pazara i Ivanjice.Snega ima u višim planinskim predelima, ali su svi putevi koji vode ka zimskim turističkim centrima prohodni. Na vozače se apeluje da brzinu prilagode uslovima na putu, da održavaju rastojanje između vozila i da naglo ne kočekako bi izbegli proklizavanje vozila. Ovakvi vremenski uslovi mogu dovesti do većeg broja saobraćajnih nezgoda, pa se savetuje poseban oprez na kritičnim deonicama kao što su mostovi, nadvožnjaci, podvožnjaci i tuneli.Pri ovakvim vremenskim uslovima je obavezna upotreba zimske opreme. Saobraćaj se van gradskih sredina obavlja umerenim intenzitetom. Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanjaputničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.Tokom većeg dela dana vozače očekuje doblja vidljivost naputevima naše zemlje, osim na području Bačke i Banata gde će biti umereno oblačno vreme, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track