(VIDEO) VRISKA I POMETNJA U NIŠKOJ GIMNAZIJI: Slepi miš uleteo među đake i napravio lom!
Foto: Printskrin Yt

Ni kriv, ni dužan izazvao paniku

(VIDEO) VRISKA I POMETNJA U NIŠKOJ GIMNAZIJI: Slepi miš uleteo među đake i napravio lom!

Srbija -
Učenici koji su se zatekli u hodniku uplašili su se, počeli da beže i vrište. Dok su jedni bežali od njega, drugi su pokušavali da ga uhvate, prekriju jaknom, gađaju rancem
1 / 2

NIŠ - Iako obično leti i lovi noću, a odmara tokom dana viseći naglavačke u pećinama, šupljem drvetu ili zgradama, slepi miš je pred sumrak “posetio” hodnike niške Gimnazije “9. maj”.Kako kaže direktor ove gimnazije Nebojša Lekić, slepi miš je u zgradu škole ušao oko 17 sati kroz odškrinut prozor i napravio je pravu pometnju.

Đaci koji su bili u hodniku uplašili su se, počeli da beže i vrište. Na sreću, to se desilo u vreme časa, tako da nije bilo puno učenika. Na kraju, i sam slepi miš se uplašio i izleteo iz zgrade - kaže direktor Gimnazije “9. maj”.

Foto: Printscreen Youtube
Foto: Printscreen Youtube

U tom haosu neko od đaka je let slepog miša snimio, a na video-klipu postavljenom na Youtube vidi se kako svi beže u neverici i čuju se i vrisci srednjoškolaca. Dok su neki bežali od njega, neki su pokušavali da uhvate. Pokušavali su da ga prekriju jaknom, gađali da rancem. Proleteo je kroz hodnik gde je kancelarija profesora, pa su i oni bili preplašeni. Odjednom je izleteo iz tog hodnika i uleteo u glavni hol gde je izazvao opšti kolaps - kaže jedan od učenika.

Slepi miš je, pošto je napravio pometnju u prizemlju, odleteo na drugi, a potom i na četvrti sprat. I dok neki đaci kažu da je jedan od učenika udario šišmiša i “oborio” ga, direktor Lekić kaže da je miš izleteo iz zgrade škole.

Korisna životinjica

Prema rečima Bratislava Grubača iz Zavoda za zaštitu prirode, to što je slepi miš bio aktivan u toku dana i to u vreme hibernacije, nije neuobičajeno.Oni se inače povremeno bude iz zimskog sna. Moguće je da ga je probudilo toplo vreme, potreba za hranom ili potreba za aktivnošću, odnosno letenjem. Nije isključeno ni da ga je uznemirio čovek ili neka životinja. Možda su ga pronašli u nekom podrumu ili tavanu i isterali da napolje - kaže Grubač.

http://www.youtube.com/watch?v=f6kQunFokAU

(Južne vesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track