ZA VIŠE BEBA: 700.000 dinara za vantelesnu u Gornjem Milanovcu
Foto: Milen Đorđević

Iz opštinskom budžetu

ZA VIŠE BEBA: 700.000 dinara za vantelesnu u Gornjem Milanovcu

Srbija -
Po statistici najčešće svaki treći pokušaj uspeva da se ostvari trudnoća i tu želimo da pomognemo, a od iduće godine osnovaćemo poseban fond u budžetu za vantelesnu oplodnju, rekao je Milićević

GORNJI MILANOVAC - Iz budžeta opštine Gornji Milanovac do kraja godine će biti izdvojeno 700.000 dinara za vantelesnu oplodnju kako bi se pomoglo bračnim parovima da dobiju potomstvo, odlučeno je na sednici Opštinskog veća.

Inicijativu za obezbeđenje sredstava u budžetu pokrenuo je član Veća Srđan Milićević, koji prati dečju zaštitu, kako bi se povećao natalitet i omogućilo svim supružnicima da se ostvare kao roditelji. Milićević je objasnio da Republički fond zdravstvenog osiguranja finansira dva pokušaja, i ako oni nisu uspešni onda budući roditelji moraju sami da obezbede sredstva za svaki sledeći i to najčešće bude razlog da odustanu. "Po statistici najčešće svaki treći pokušaj uspeva da se ostvari trudnoća i tu želimo da pomognemo, a od iduće godine osnovaćemo poseban fond u budžetu za vantelesnu oplodnju", rekao je Milićević. Doktor Jelena Vasić Šumarac, ginekolog u Domu zdravlja, izjavila je da svaki pokušaj vantelesne oplodnje košta oko 3.000 evra i da je povećanje nataliteta najveća investicija za budućnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track